Pilot met modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market

 

Pilot met modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market

Sinds 1 oktober 2021 draait bij Louwman het modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market van Smart WorkPlace partner Sodexo. Emile Bourquin van Louwman Group en Kirsten Drenth vertellen erover.

Emile Bourquin is manager van de afdeling Group Facility Management bij de Louwman Group. De afdeling bestaat sinds april 2020 en is een samensmelting van diverse mensen en diverse werkgebieden met een facilitaire rol. Emile: “Dit past binnen de centralisatie die een aantal jaren geleden is ingezet. We zijn destijds van 27 werkmaatschappijen overgegaan naar een divisiestructuur met zes divisies. Vervolgens zijn diverse ondersteunende diensten gevolgd, waaronder Facility Management. Een van de kernwaarden van Louwman is ‘Samen zijn we Louwman’. Die kernwaarde is de kapstok voor de centralisatie van de ondersteunende diensten.”

Kirsten Drenth, Cluster Lead IFM/Food bij Sodexo: “De centralisatie leidde ertoe dat we opnieuw hebben gekeken naar onze dienstverlening aan Louwman. We werken al meer dan 25 jaar samen met Louwman en leveren catering-, banqueting- en eventservices op twee locaties.”

Hybride werken

De coronapandemie heeft bij zowel Louwman als Sodexo voor een versnelling gezorgd. Emile vertelt dat Louwman voorheen een vrij traditionele organisatie was. “Door de pandemie is hybride werken nu veel meer geaccepteerd.” Kirsten vult aan: “Voor Sodexo heeft de opkomst van hybride werken ervoor gezorgd dat concepten die passen bij deze manier van werken versneld werden doorontwikkeld.” Beiden zijn ervan overtuigd dat het nieuwe werken niet meer zal verdwijnen. Samen gingen ze dan ook om tafel om te bespreken wat de invloed daarvan zou zijn op onder andere de cateringservices.

Pilot met modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market

Het ontstaan van Modern Market

Kirsten: “Vóór de pandemie draaiden de restaurants bij Louwman prima. Maar in coronatijd gingen de kantoormedewerkers thuis aan de slag en werkten alleen de productiemedewerkers nog op locatie. Voor deze mensen was er aanbod nodig. Tegelijkertijd zagen wij dat de behoefte aan grab & go groeide vanwege de snelheid en hygiënisch verpakte producten. Samen bespraken we dat het mooi zou zijn als we bij Louwman een nieuw concept als pilot zouden kunnen starten, passend bij de nieuwe situatie. Sodexo’s Food Platform was daar nauw bij betrokken” Emile vult aan: “We waren blij verrast dat Sodexo met het concept Modern Market kwam. Dit past bij de huidige tijd waarin flexibiliteit een must is en we kunnen onze medewerkers toch bedienen.” 

Wat is Modern Market?

Sinds 1 oktober draait Modern Market bij Louwman als pilot. Modern Market is een modulair 24/7 selfserviceconcept. Alles draait om flexibiliteit – zowel in aanbod aan eten en drinken als in de manier waarop dit wordt aangeboden. Modern Market biedt organisaties keuze uit verschillende modules die zij naar wens kunnen samenstellen. De kleinste module biedt gekoeld eten en drinken, de uitgebreidste module is een hybride markt met een selfservice gedeelte en een (op bepaalde tijden) bemenste counter. Louwman heeft gekozen voor een variant van Modern Market waarbij mensen zelf verpakte producten kunnen kiezen en kunnen afrekenen. Er is daarnaast een aantal uren per dag een medewerker beschikbaar die hulp biedt als dat nodig is. Emile: “Het Grab & Go-principe vind ik ideaal. Mensen zijn niet meer gebonden aan de vaste tijden voor de lunch, maar kunnen ook aan het eind van de middag nog iets te eten en te drinken halen.” 

Partnership

Louwman en Sodexo investeerden samen in dit concept. Emile vertelt dat Modern Market een mooie, grote stap is. “Hiermee hebben we onze samenwerking nieuw leven ingeblazen. Het voelt goed dat we gerealiseerd hebben wat we bedacht hebben. Partnership staat in onze samenwerking centraal en dat is gebaseerd op vertrouwen. Ik kan erop vertrouwen dat Sodexo alles goed regelt, dat ze met nieuwe ideeën komen, zelf nieuwe menu’s voorstellen en inspelen op omstandigheden en trends. Dat vraagt van ons dat we Sodexo de ruimte geven om de expertise te leveren die ze kúnnen leveren.” Kirsten voegt hieraan toe: “We vinden het belangrijk dat Louwman zich kan concentreren op hun core business. Louwman geeft ons de ruimte om dat te laten zien, zodat we nog meer waarde kunnen toevoegen en onze Quality of Life services kunnen leveren. We willen positieve impact maken op de levens van mensen. Dat kan alleen door op te trekken als partners.”

Groene smileys

Kirsten: “De pilot biedt ons de gelegenheid om veel te testen. Hoeveel tijd is er nodig voor het aanvullen? Hoe lang duurt de schoonmaak? Welke gerechten lopen hard en waaraan is behoefte?” De medewerkers van Louwman zijn in elk geval enthousiast. “Hoewel ze ook wel even moesten wennen”, lacht Emile. “Zeker toen het kassasysteem in het begin nog wat kinderziektes had. Sodexo heeft ons geholpen met het communicatieplan over de lancering van het concept. En we zijn het aanbod nog aan het uitpuzzelen. Zo zijn voor Louwman net als voor Sodexo duurzaamheid en gezondheid speerpunten. Gasten reageren direct als we wijzigingen aanbrengen in het assortiment.” Sodexo test de klanttevredenheid met een zuil in het restaurant waarop mensen kunnen aangeven hoe happy ze zijn met de dienstverlening. 

Kirsten: “Eten doet iets met je lichaam en geest. Wij willen mensen verleiden om gezondere keuzes te maken. Dat doen we door te verleiden en te experimenteren, met een aantrekkelijk én gezonder aanbod.” Emile: “Sinds kort draait het concept zonder coronabeperkingen. Ik kijk uit om Modern Marketsamen met Sodexo verder ontwikkelen – in aanbod, thema’s en diversiteit. Partnership is onbewust patronen doorbreken en daar hebben we Sodexo bij nodig.”

Delen:

Meer happy & health

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

donderdag 20 februari

Door verantwoordelijkheid te nemen en lef te tonen komen ecologische en sociale transities dichterbij. Maar de sleutel voor ...

Lees meer

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en zonder verspilling

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en ...

woensdag 19 februari

In het e-zine 'sociale duurzaamheid' kon een onderwerp niet missen: vergaderen. Vergaderen staat zo centraal op kantoor ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>HR en AI komen samen</span> om burnout te voorspellen

HR en AI komen samen om burnout te voorspellen

donderdag 13 februari

Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €100.000 per langdurig uitgevallen medewerker. Toch ontbreekt bij veel bedrijven ...

Lees meer

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

vrijdag 24 januari

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd om bij de SWP Stand-Up bij IWG in Rotterdam de klokken gelijk te zetten en kennis te delen ...

Lees meer

Nederland aan de top!

Nederland aan de top!

woensdag 15 januari

Tegenover al het slechte wereldnieuws geeft Silvia de Haan, Director Workplace Consultancy bij Solved, toch ook graag wat ...

Lees meer

Van goede voornemens naar gezonde routines

Van goede voornemens naar gezonde routines

dinsdag 14 januari

Hoe help jij als facility manager om een vitale werkplek te creëren? In deze blog van Anke van Eck kijkt ze naar het ...

Lees meer

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

dinsdag 14 januari

In oktober riep WorkWire organisaties op deel te nemen aan het onderzoek naar Diversity, Equity, Inclusion & Belonging ...

Lees meer

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

maandag 13 januari

In de video ‘De evolutie van werkplek naar welzijn’ leer je onder andere welke vier gewoontedieren er zijn wat ...

Lees meer

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

vrijdag 10 januari

Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...

Lees meer

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

vrijdag 10 januari

Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...

Lees meer

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

dinsdag 10 december

De perspectieven van opdrachtgevers, cateraars en gasten ontdek je in het onderzoek Markt in Kaart van The Food Office. ...

Lees meer

Ontdek het perspectief van de gast

Ontdek het perspectief van de gast

dinsdag 26 november

Een succesvolle cateringdienstverlening valt of staat met tevreden gasten. Maar wat wil die gast nu precies? Hun perspectief ...

Lees meer

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

donderdag 14 november

Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Hylke Hellinga, adviseur huisvesting bij Draaijer ...

Lees meer

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

woensdag 30 oktober

Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...

Lees meer

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

dinsdag 29 oktober

Sodexo heeft deze week een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de ...

Lees meer

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

donderdag 3 oktober

Duurzaamheid komt in allerlei vormen voor. Technogym stelt hierbij wellness voorop. In deze blog vertellen ze over de invloed ...

Lees meer

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

woensdag 11 september

Bedrijven uit de vastgoedsector verzamelden zich voor een dag vol zeilplezier en netwerken, waarbij de beste teams het tegen ...

Lees meer

Nieuwe playground voor Rabobank

Nieuwe playground voor Rabobank

dinsdag 10 september

Het Rabobank Bestuurscentrum of de 'Rabotoren' heeft een nieuwe 'playground' gekregen. De playground moet een plek bieden ...

Lees meer

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

dinsdag 3 september

Nu alle scholen in het land van start zijn, begint voor gezinnen opnieuw de puzzel hoe ze werk en privé moeten combineren. ...

Lees meer

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker of gast?

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker ...

maandag 19 augustus

Dat een goed hospitality concept belangrijk is, spreekt voor zich. Maar hoe zet je een goed hospitality concept op? In dit ...

Lees meer

Terug naar boven