Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt
Sodexo heeft deze week een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de samenwerking, die al ruim twee jaar bestaat, verstevigd en bestendigd.
Foto v.l.n.r: Brigitte Jansen, Manager Landelijk WSP gemeenten a.i, Joeske Geboers, HR Directeur Sodexo Nederland, Betsie Gerrits, Hoofd werkgeversdienstverlening UWV WERKbedrijf
Sodexo heeft op dit moment al enkele tientallen medewerkers in de catering en schoonmaak die via het regionale WSP zijn binnengekomen. Met het ondertekenen van het convenant wil de organisatie dit aantal de komende jaren stevig uitbreiden. Deze medewerkers gaan aan de slag op de locaties van opdrachtgevers waar Sodexo actief is, zoals nu al bij Shell, Edge, DAF en het UWV zelf.
Menselijk aspect
Jasper Keijner, Manager Talent, Development & Recruitment Sodexo NL: “Het menselijke aspect is voor Sodexo essentieel. Daarom zijn Landelijk WSP/UWV belangrijke partners als het gaat om instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kan zijn omdat ze lang werkloos zijn, een arbeidsbeperking hebben of extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Eigenlijk iedereen die wat extra ondersteuning kan gebruiken om een baan te vinden. We doen er alles aan om deze mensen duurzaam in te zetten. Ook onze opdrachtgevers vragen in toenemende mate om de inzet van personeel uit het doelgroepenregister van het UWV. Vanuit dit convenant kunnen we daarin goed voorzien.”
Mathieu van Druenen, Landelijk Adviseur Werkgeversdienstverlening UWV: “Sodexo kennen we als bedrijf met de ambitie om bij te dragen aan een beter dagelijks leven voor iedereen. Ze waarderen en respecteren alle mensen en zetten zich in voor diversiteit en inclusie in hun organisatie. Een perfecte match wat ons betreft: het Werkgeversservicepunt heeft de kandidaten, Sodexo het werk.”
In Nederland verzorgt Sodexo met circa 2.200 medewerkers het volledige scala aan duurzame food- en facilitaire diensten voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen en offshore-installaties. Van catering, hospitality services, onderhoud en schoonmaak tot aan integraal facility management.
Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn
dinsdag 14 november
Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Maud Savelsbergh, adviseur huisvesting bij ...
De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek
maandag 30 oktober
Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...