The Future of Healthy Work (3) – De jury: Renske van der Heide

 

The Future of Healthy Work (3) – De jury: Renske van der Heide

De challenge ‘The Future of Healthy Work’ zoekt wie de grootste positieve impact maakt op de mentale en fysieke gezondheid op werk. Namens TOPdesk zit Renske van der Heide in de jury.

Kun je in maximaal 50 woorden je functie en je werkzaamheden toelichten? 

“Mijn functie binnen TOPdesk is Happy Workplace Evangelist. Dat houdt in: anderen inspireren om te streven naar een werkplek waarin medewerkers prettig kunnen werken en zich betrokken voelen. Kennis delen door deel te nemen aan conferenties of daar over te schrijven. En kennis inbrengen in de ontwikkeling van onze product en diensten, zodat deze goed aansluiten bij onze visie.”

Wat is het belang van de challenge Future of Healthy Work? 

“Het belang van de challenge is voor mij het samenbrengen van nieuwe ideeën van creatieve startups met de gedegen kennis van ‘oude rotten’ in het vak.”

In hoeverre is dat belang toegenomen/gewijzigd onder invloed van de coronacrisis? 

“Dat is tweeërlei. Allereerst moeten we in deze tijd op zoek naar nieuwe manieren om innovaties van de grond te krijgen. Daarnaast moet het concept werkplek ten gevolge van de coronacrisis helemaal opnieuw worden uitgevonden.”

Waar let je specifiek op bij de selectie, vanuit je bedrijfsachtergrond? 

“Bij TOPdesk geloven we dat blije medewerkers uiteindelijk ook leiden tot blije klanten. Ik heb daarom niet alleen gekeken naar oplossingen voor fysiek ergonomische verbeteringen, maar juist ook naar oplossingen die leiden tot meer betrokken medewerkers.”

Waar let je op vanuit de bedrijfsoverstijgende achtergrond? 

“Het eerste waar ik op let is: hoe vernieuwend is het product? Daarnaast kijk ik in hoeverre het daadwerkelijk een pijnpunt oplost wat leeft bij de doelgroep.”

Hoe slaag je erin verschillende initiatieven met elkaar te vergelijken? 

“We hebben als jury vooraf criteria opgesteld waar we naar kijken. De beoordelingsronde is in twee keer gegaan. De eerste keer om te bespreken hoe ieder de inzending beoordeelt en om criteria aan te scherpen, de tweede keer om tot een gezamenlijke beoordeling te komen.”

Wat waren belangrijke criteria om tot een selectie te komen? 

“Dat waren er vier: schaalbaarheid, onderbouwing van resultaten, het houden van focus en het leren van fouten.”

Wanneer is voor jou de challenge Future of Healthy Work een succes? 

“Als startups verder komen en als de challenge hun kans van slagen vergroot. Bijvoorbeeld door meer promotie c.q. zichtbaarheid. Maar ook doordat startups input krijgen ter verbetering van hun inzending.”

Delen:

Meer happy & health

Babyboomers en een gastvrij ontvangst

Babyboomers en een gastvrij ontvangst

maandag 3 maart

De verschillende generaties op kantoor, hoe breng je ze in verbinding? In deze artikelenreeks vertelt Petra de West, Business ...

Lees meer

Michael Kortekaas: energie, focus en veerkracht

Michael Kortekaas: energie, focus en veerkracht

donderdag 27 februari

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezond werk-privé balans en focus op de dingen die je wilt bereiken? ...

Lees meer

Fietser kan flínk besparen volgens IWG

Fietser kan flínk besparen volgens IWG

dinsdag 25 februari

Woon-werkverkeer verandert razendsnel. Onlangs werd duidelijk dat steeds meer Nederlandse forensen de fiets pakken, dankzij ...

Lees meer

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

donderdag 20 februari

Door verantwoordelijkheid te nemen en lef te tonen komen ecologische en sociale transities dichterbij. Maar de sleutel voor ...

Lees meer

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en zonder verspilling

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en ...

woensdag 19 februari

In het e-zine 'sociale duurzaamheid' kon een onderwerp niet missen: vergaderen. Vergaderen staat zo centraal op kantoor ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>HR en AI komen samen</span> om burnout te voorspellen

HR en AI komen samen om burnout te voorspellen

donderdag 13 februari

Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €100.000 per langdurig uitgevallen medewerker. Toch ontbreekt bij veel bedrijven ...

Lees meer

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

vrijdag 24 januari

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd om bij de SWP Stand-Up bij IWG in Rotterdam de klokken gelijk te zetten en kennis te delen ...

Lees meer

Nederland aan de top!

Nederland aan de top!

woensdag 15 januari

Tegenover al het slechte wereldnieuws geeft Silvia de Haan, Director Workplace Consultancy bij Solved, toch ook graag wat ...

Lees meer

Van goede voornemens naar gezonde routines

Van goede voornemens naar gezonde routines

dinsdag 14 januari

Hoe help jij als facility manager om een vitale werkplek te creëren? In deze blog van Anke van Eck kijkt ze naar het ...

Lees meer

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

dinsdag 14 januari

In oktober riep WorkWire organisaties op deel te nemen aan het onderzoek naar Diversity, Equity, Inclusion & Belonging ...

Lees meer

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

maandag 13 januari

In de video ‘De evolutie van werkplek naar welzijn’ leer je onder andere welke vier gewoontedieren er zijn wat ...

Lees meer

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

vrijdag 10 januari

Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...

Lees meer

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

vrijdag 10 januari

Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...

Lees meer

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

dinsdag 10 december

De perspectieven van opdrachtgevers, cateraars en gasten ontdek je in het onderzoek Markt in Kaart van The Food Office. ...

Lees meer

Ontdek het perspectief van de gast

Ontdek het perspectief van de gast

dinsdag 26 november

Een succesvolle cateringdienstverlening valt of staat met tevreden gasten. Maar wat wil die gast nu precies? Hun perspectief ...

Lees meer

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

donderdag 14 november

Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Hylke Hellinga, adviseur huisvesting bij Draaijer ...

Lees meer

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

woensdag 30 oktober

Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...

Lees meer

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

dinsdag 29 oktober

Sodexo heeft deze week een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de ...

Lees meer

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

donderdag 3 oktober

Duurzaamheid komt in allerlei vormen voor. Technogym stelt hierbij wellness voorop. In deze blog vertellen ze over de invloed ...

Lees meer

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

woensdag 11 september

Bedrijven uit de vastgoedsector verzamelden zich voor een dag vol zeilplezier en netwerken, waarbij de beste teams het tegen ...

Lees meer

Terug naar boven