The Future of Healthy Work (2) – De jury: Onno Willemse

 

The Future of Healthy Work (2) – De jury: Onno Willemse

De challenge ‘The Future of Healthy Work’ zoekt wie de grootste positieve impact maakt op de mentale en fysieke gezondheid op werk. Namens RHDHV zit Onno Willemse in de jury.

Kun je in maximaal 50 woorden je functie en je werkzaamheden toelichten? 

“Binnen RHDHV ben ik verantwoordelijk voor het programma Smart and Healthy Environments. Binnen dit programma zien we werkomgevingen als waardedrager en niet als kostenpost. Met ons unieke proces helpen we onze klanten hun doelstellingen te vertalen naar inrichtingsconcepten alsmede slimme functionaliteiten in het gebouw. Door beide zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de doelstellingen is het onze passie echt impact te maken.”

Wat is het belang van de challenge Future of Healthy Work? 

“Om de talenten van en binnen start-ups en scale-ups maximaal te benutten, geven we middels deze challenge de ruimte en vrijheid om oplossingen en aanpakken te formuleren die doeltreffend en mogelijk ‘out-fo-the-box’  zijn. Dat geeft ons energie, inspiratie en nieuwe inzichten en tevens geeft dat de start-ups een podium.”

In hoeverre is dat belang toegenomen/gewijzigd onder invloed van de coronacrisis? 

“De COVID19-periode heeft als grootste wereldwijde thuiswerkexperiment als gevolg gehad dat het kantoor vooral waarde heeft op doelstellingen waarin onderling samenwerken cruciaal is. Slimme en gezonde concepten dragen enorm bij aan het resultaat. Dus dit verscherpte inzicht zie ik als een enorm potentieel om een stap vooruit te maken om met elkaar de werkomgeving echt als waardedrager te gaan gebruiken.”

Waar let je specifiek op bij de selectie, vanuit je bedrijfsachtergrond? 

“Of er een combinatie mogelijk is tussen de data en insights die deze start-ups leveren en de domeinexpertise binnen mijn bedrijf.”

Waar let je op vanuit de bedrijfsoverstijgende achtergrond? 

“Schaalbaarheid van de oplossing, feitelijke onderbouwing van resultaten middels customer testimonials of casestudies.”

Hoe slaag je erin verschillende initiatieven met elkaar te vergelijken? 

“Dat is niet altijd makkelijk, ik heb zo veel mogelijk middels objectieve criteria gewerkt. En dan in geval van gelijke stand, toch gezamenlijk met de jury erg zorgvuldig afwegen waar we het meest voor voelen en waarom. Op deze manier komt er denk ik het beste en meest objectieve resultaat uit.”

Wat waren belangrijke criteria om tot een selectie te komen? 

“Voor mij waren dat in het bijzonder schaalbaarheid en onderbouwing van hun resultaten. Daarboven op vind ik het houden van focus erg belangrijk en het leren van fouten.”

Wanneer is voor jou de challenge Future of Healthy Work een succes? 

“Als we de start-ups verder hebben kunnen helpen en/of een podium hebben kunnen geven. Het zou helemaal top zijn als we met enkelen van hen richting gezamenlijke businessopportunities zouden kunnen gaan optrekken.”

Delen:

Meer happy & health

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

donderdag 20 februari

Door verantwoordelijkheid te nemen en lef te tonen komen ecologische en sociale transities dichterbij. Maar de sleutel voor ...

Lees meer

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en zonder verspilling

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en ...

woensdag 19 februari

In het e-zine 'sociale duurzaamheid' kon een onderwerp niet missen: vergaderen. Vergaderen staat zo centraal op kantoor ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>HR en AI komen samen</span> om burnout te voorspellen

HR en AI komen samen om burnout te voorspellen

donderdag 13 februari

Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €100.000 per langdurig uitgevallen medewerker. Toch ontbreekt bij veel bedrijven ...

Lees meer

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

vrijdag 24 januari

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd om bij de SWP Stand-Up bij IWG in Rotterdam de klokken gelijk te zetten en kennis te delen ...

Lees meer

Nederland aan de top!

Nederland aan de top!

woensdag 15 januari

Tegenover al het slechte wereldnieuws geeft Silvia de Haan, Director Workplace Consultancy bij Solved, toch ook graag wat ...

Lees meer

Van goede voornemens naar gezonde routines

Van goede voornemens naar gezonde routines

dinsdag 14 januari

Hoe help jij als facility manager om een vitale werkplek te creëren? In deze blog van Anke van Eck kijkt ze naar het ...

Lees meer

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

dinsdag 14 januari

In oktober riep WorkWire organisaties op deel te nemen aan het onderzoek naar Diversity, Equity, Inclusion & Belonging ...

Lees meer

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

maandag 13 januari

In de video ‘De evolutie van werkplek naar welzijn’ leer je onder andere welke vier gewoontedieren er zijn wat ...

Lees meer

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

vrijdag 10 januari

Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...

Lees meer

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

vrijdag 10 januari

Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...

Lees meer

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

dinsdag 10 december

De perspectieven van opdrachtgevers, cateraars en gasten ontdek je in het onderzoek Markt in Kaart van The Food Office. ...

Lees meer

Ontdek het perspectief van de gast

Ontdek het perspectief van de gast

dinsdag 26 november

Een succesvolle cateringdienstverlening valt of staat met tevreden gasten. Maar wat wil die gast nu precies? Hun perspectief ...

Lees meer

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

donderdag 14 november

Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Hylke Hellinga, adviseur huisvesting bij Draaijer ...

Lees meer

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

woensdag 30 oktober

Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...

Lees meer

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

dinsdag 29 oktober

Sodexo heeft deze week een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de ...

Lees meer

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

donderdag 3 oktober

Duurzaamheid komt in allerlei vormen voor. Technogym stelt hierbij wellness voorop. In deze blog vertellen ze over de invloed ...

Lees meer

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

woensdag 11 september

Bedrijven uit de vastgoedsector verzamelden zich voor een dag vol zeilplezier en netwerken, waarbij de beste teams het tegen ...

Lees meer

Nieuwe playground voor Rabobank

Nieuwe playground voor Rabobank

dinsdag 10 september

Het Rabobank Bestuurscentrum of de 'Rabotoren' heeft een nieuwe 'playground' gekregen. De playground moet een plek bieden ...

Lees meer

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

dinsdag 3 september

Nu alle scholen in het land van start zijn, begint voor gezinnen opnieuw de puzzel hoe ze werk en privé moeten combineren. ...

Lees meer

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker of gast?

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker ...

maandag 19 augustus

Dat een goed hospitality concept belangrijk is, spreekt voor zich. Maar hoe zet je een goed hospitality concept op? In dit ...

Lees meer

Terug naar boven