Het belang van leiderschap bij hybride werken

Het belang van leiderschap bij hybride werken

Medewerkers verbinden, terwijl je ook hybride werkt, hoe doe je dat eigenlijk? En welke rol speelt leiderschap daarin? Tijdens de Round Table Hybride werken vertelde Edwin Berg er over.

Edwin Berg, Productowner Workspace Concepts bij Rabobank, was aanwezig bij de Round Table Hybride werken.

Duidelijk is dat het voor elke organisatie een uitdaging is om hybride werken optimaal in te vullen én medewerkers met elkaar te verbinden. Daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Medewerkers uit verschillende generaties hebben diverse leefstijlen en denkpatronen. Daarnaast ontwikkelt technologie en automatisering zich snel en integreert de één dit sneller in het werk dan de ander. Hoe zorg je, in zo’n dynamische setting, dat medewerkers niet de connectie met elkaar kwijtraken?

Leiderschap

Edwin Berg brengt naar voren dat de leiderschapsstijl bij hybride werken doorslaggevend is: “Door niet alleen te sturen op output, maar ook op kennis en kunde, breng je mensen bij elkaar. Managers moeten in staat zijn om menselijke relaties onderling goed te faciliteren. Dat hoeft niet altijd fysiek.” Sluisman onderstreepte het belang hiervan: “Blijf in gesprek met je medewerkers en geef trainingen om generaties te herkennen, want iedere generatie heeft zo zijn behoeften. Speel daarop in.”

Berg benadruk het belang van die privébalans. “Wij geloven erin dat medewerkers het beste presteren als werk en privé zoveel mogelijk in evenwicht zijn. Voor sommigen is dat een vierdaagse werkweek met vaste dag vrij, voor anderen is dat wellicht één flexibele dag in de week. Er zijn binnen Rabobank voldoende mogelijkheden om al dan niet tijdelijk je arbeidsuren te verminderen of aan te passen voor die balans. Goede afspraken met leiding en team en het verder ontwikkelen van asynchroon werken leveren hierin een belangrijke bijdrage.”

Lees het volledige Round Table verslag hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven