Pilot met modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market

 

Pilot met modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market

Sinds 1 oktober 2021 draait bij Louwman het modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market van Smart WorkPlace partner Sodexo. Emile Bourquin van Louwman Group en Kirsten Drenth vertellen erover.

Emile Bourquin is manager van de afdeling Group Facility Management bij de Louwman Group. De afdeling bestaat sinds april 2020 en is een samensmelting van diverse mensen en diverse werkgebieden met een facilitaire rol. Emile: “Dit past binnen de centralisatie die een aantal jaren geleden is ingezet. We zijn destijds van 27 werkmaatschappijen overgegaan naar een divisiestructuur met zes divisies. Vervolgens zijn diverse ondersteunende diensten gevolgd, waaronder Facility Management. Een van de kernwaarden van Louwman is ‘Samen zijn we Louwman’. Die kernwaarde is de kapstok voor de centralisatie van de ondersteunende diensten.”

Kirsten Drenth, Cluster Lead IFM/Food bij Sodexo: “De centralisatie leidde ertoe dat we opnieuw hebben gekeken naar onze dienstverlening aan Louwman. We werken al meer dan 25 jaar samen met Louwman en leveren catering-, banqueting- en eventservices op twee locaties.”

Hybride werken

De coronapandemie heeft bij zowel Louwman als Sodexo voor een versnelling gezorgd. Emile vertelt dat Louwman voorheen een vrij traditionele organisatie was. “Door de pandemie is hybride werken nu veel meer geaccepteerd.” Kirsten vult aan: “Voor Sodexo heeft de opkomst van hybride werken ervoor gezorgd dat concepten die passen bij deze manier van werken versneld werden doorontwikkeld.” Beiden zijn ervan overtuigd dat het nieuwe werken niet meer zal verdwijnen. Samen gingen ze dan ook om tafel om te bespreken wat de invloed daarvan zou zijn op onder andere de cateringservices.

Pilot met modulair 24/7 selfserviceconcept Modern Market

Het ontstaan van Modern Market

Kirsten: “Vóór de pandemie draaiden de restaurants bij Louwman prima. Maar in coronatijd gingen de kantoormedewerkers thuis aan de slag en werkten alleen de productiemedewerkers nog op locatie. Voor deze mensen was er aanbod nodig. Tegelijkertijd zagen wij dat de behoefte aan grab & go groeide vanwege de snelheid en hygiënisch verpakte producten. Samen bespraken we dat het mooi zou zijn als we bij Louwman een nieuw concept als pilot zouden kunnen starten, passend bij de nieuwe situatie. Sodexo’s Food Platform was daar nauw bij betrokken” Emile vult aan: “We waren blij verrast dat Sodexo met het concept Modern Market kwam. Dit past bij de huidige tijd waarin flexibiliteit een must is en we kunnen onze medewerkers toch bedienen.” 

Wat is Modern Market?

Sinds 1 oktober draait Modern Market bij Louwman als pilot. Modern Market is een modulair 24/7 selfserviceconcept. Alles draait om flexibiliteit – zowel in aanbod aan eten en drinken als in de manier waarop dit wordt aangeboden. Modern Market biedt organisaties keuze uit verschillende modules die zij naar wens kunnen samenstellen. De kleinste module biedt gekoeld eten en drinken, de uitgebreidste module is een hybride markt met een selfservice gedeelte en een (op bepaalde tijden) bemenste counter. Louwman heeft gekozen voor een variant van Modern Market waarbij mensen zelf verpakte producten kunnen kiezen en kunnen afrekenen. Er is daarnaast een aantal uren per dag een medewerker beschikbaar die hulp biedt als dat nodig is. Emile: “Het Grab & Go-principe vind ik ideaal. Mensen zijn niet meer gebonden aan de vaste tijden voor de lunch, maar kunnen ook aan het eind van de middag nog iets te eten en te drinken halen.” 

Partnership

Louwman en Sodexo investeerden samen in dit concept. Emile vertelt dat Modern Market een mooie, grote stap is. “Hiermee hebben we onze samenwerking nieuw leven ingeblazen. Het voelt goed dat we gerealiseerd hebben wat we bedacht hebben. Partnership staat in onze samenwerking centraal en dat is gebaseerd op vertrouwen. Ik kan erop vertrouwen dat Sodexo alles goed regelt, dat ze met nieuwe ideeën komen, zelf nieuwe menu’s voorstellen en inspelen op omstandigheden en trends. Dat vraagt van ons dat we Sodexo de ruimte geven om de expertise te leveren die ze kúnnen leveren.” Kirsten voegt hieraan toe: “We vinden het belangrijk dat Louwman zich kan concentreren op hun core business. Louwman geeft ons de ruimte om dat te laten zien, zodat we nog meer waarde kunnen toevoegen en onze Quality of Life services kunnen leveren. We willen positieve impact maken op de levens van mensen. Dat kan alleen door op te trekken als partners.”

Groene smileys

Kirsten: “De pilot biedt ons de gelegenheid om veel te testen. Hoeveel tijd is er nodig voor het aanvullen? Hoe lang duurt de schoonmaak? Welke gerechten lopen hard en waaraan is behoefte?” De medewerkers van Louwman zijn in elk geval enthousiast. “Hoewel ze ook wel even moesten wennen”, lacht Emile. “Zeker toen het kassasysteem in het begin nog wat kinderziektes had. Sodexo heeft ons geholpen met het communicatieplan over de lancering van het concept. En we zijn het aanbod nog aan het uitpuzzelen. Zo zijn voor Louwman net als voor Sodexo duurzaamheid en gezondheid speerpunten. Gasten reageren direct als we wijzigingen aanbrengen in het assortiment.” Sodexo test de klanttevredenheid met een zuil in het restaurant waarop mensen kunnen aangeven hoe happy ze zijn met de dienstverlening. 

Kirsten: “Eten doet iets met je lichaam en geest. Wij willen mensen verleiden om gezondere keuzes te maken. Dat doen we door te verleiden en te experimenteren, met een aantrekkelijk én gezonder aanbod.” Emile: “Sinds kort draait het concept zonder coronabeperkingen. Ik kijk uit om Modern Marketsamen met Sodexo verder ontwikkelen – in aanbod, thema’s en diversiteit. Partnership is onbewust patronen doorbreken en daar hebben we Sodexo bij nodig.”

Delen:

Meer nieuws

Circulaire hotspot op Schiphol Trade Park

Circulaire hotspot op Schiphol Trade Park

vrijdag 21 februari

Op deze locatie wordt gewerkt aan innovatie, duurzaamheid en samenwerking, om de toekomst vorm te geven. Dit is New Terra, ...

Lees meer

SWP Magazine #14: Lees hem hier

SWP Magazine #14: Lees hem hier

donderdag 20 februari

De 14e editie van het SWP Magazine is uit! Met praktische info over de samenwerking en het vormgeven van de toekomstbestendige ...

Lees meer

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

donderdag 20 februari

Door verantwoordelijkheid te nemen en lef te tonen komen ecologische en sociale transities dichterbij. Maar de sleutel voor ...

Lees meer

Gezonder naar werk met Health2Work op de WorkPlace Xperience

Gezonder naar werk met Health2Work op de WorkPlace Xperience

donderdag 20 februari

Gezonde, vitale en gelukkige medewerkers, daar zet Health2Work zich voor in. Hoe ze dat doen laten ze zien tijdens de WorkPlace ...

Lees meer

Studiereis ‘Campussen, innovatiedistricten en start-up hubs’

Studiereis ‘Campussen, innovatiedistricten en start-up ...

woensdag 19 februari

Na vier succesvolle eerdere edities, organiseren Bt en Twynstra Gudde op woensdag 2 en donderdag 3 april 2025 een nieuwe, ...

Lees meer

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en zonder verspilling

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en ...

woensdag 19 februari

In het e-zine 'sociale duurzaamheid' kon een onderwerp niet missen: vergaderen. Vergaderen staat zo centraal op kantoor ...

Lees meer

Doe mee aan de Workplace Vitality Conference 2025

Doe mee aan de Workplace Vitality Conference 2025

dinsdag 18 februari

Wil je ontdekken hoe je je verouderde systemen kunt uitdagen door inclusieve, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen te ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>Workplaced sluit zich aan bij Smart WorkPlace</span>

Workplaced sluit zich aan bij Smart WorkPlace

dinsdag 18 februari

Workplaced voegt zich bij Smart WorkPlace met een duidelijke missie: we nemen de onzekerheid uit het debat over de terugkeer ...

Lees meer

De koffie-industrie kent een nieuwe standaard

De koffie-industrie kent een nieuwe standaard

maandag 17 februari

Al jarenlang staat een ding centraal op kantoor, het kopje koffie. Ditzelfde kopje koffie is echter ook al sinds jaar en ...

Lees meer

Duurzaam ontwerpen: een integrale aanpak

Duurzaam ontwerpen: een integrale aanpak

donderdag 13 februari

Duurzaamheid betekent voor iedereen iets anders, maar één ding is zeker: steeds meer organisaties willen een ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>HR en AI komen samen</span> om burnout te voorspellen

HR en AI komen samen om burnout te voorspellen

donderdag 13 februari

Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €100.000 per langdurig uitgevallen medewerker. Toch ontbreekt bij veel bedrijven ...

Lees meer

Ontdek de Xpert Tour op de WPX 2025

Ontdek de Xpert Tour op de WPX 2025

woensdag 12 februari

In dit artikel lichten we een van de werkvormen uit tijdens de WorkPlace Xperience 2025: de Xpert Tour, een inspirerende ...

Lees meer

Essentie van integrale businesscases (deel 1)

Essentie van integrale businesscases (deel 1)

dinsdag 11 februari

In SWP Magazine 12 (November 2023) publiceerden Theo van der Voordt en Jan Gerard Hoendervanger een theoretisch model voor ...

Lees meer

Gemeente Heemskerk: een huis voor iedereen

Gemeente Heemskerk: een huis voor iedereen

maandag 10 februari

Bij het ontwikkelen van de hybride werkomgeving waar samenwerken, ontmoeten en verbinden centraal staat, werken de gemeente ...

Lees meer

De registratie voor de WorkPlace Xperience 2025 is geopend!

De registratie voor de WorkPlace Xperience 2025 is geopend!

vrijdag 7 februari

Op 15 & 16 april 2025 zetten we in de Van Nelle fabriek opnieuw stappen naar een gezonde en gelukkige werkomgeving tijdens ...

Lees meer

E-zine 'Sociale Duurzaamheid'

E-zine 'Sociale Duurzaamheid'

donderdag 6 februari

In dit digitale magazine duiken we in de wereld van duurzaamheid en leggen de verbinding met de mens en de werkplek. Een ...

Lees meer

Samen elektrificeren met concrete praktijkoplossingen

Samen elektrificeren met concrete praktijkoplossingen

donderdag 6 februari

Op dinsdag 18 en woensdag 19 maart vindt het tweejaarlijkse ABB Update Event plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. ...

Lees meer

Een hoge lat leggen voor duurzaamheid

Een hoge lat leggen voor duurzaamheid

woensdag 5 februari

Een hoge focus op duurzaamheid en innovatie, terwijl schoonmaakpersoneel met zorg werd overgenomen. Daarin was schoonmaakorganisatie ...

Lees meer

Voldoet jouw vastgoed aan de geldende wet- en regelgeving?

Voldoet jouw vastgoed aan de geldende wet- en regelgeving?

woensdag 5 februari

Hoe waarborg je de veiligheid van de medewerkers en bezoekers in je gebouw? Een vraag waar veel bedrijven mee worstelen, ...

Lees meer

De zes typische profielen van hybride werkers

De zes typische profielen van hybride werkers

dinsdag 4 februari

Hybride werkers kunnen worden onderverdeeld in zes verschillende profielen. Dat blijkt uit data van het Center for People ...

Lees meer

Terug naar boven