Hybride werken is van levensbelang

Hybride werken is van levensbelang

Bram Aarntzen, Solution Director bij Planon, schreef eerder over hybride werken als het 'duizendingendoekje'. Een werkplekstrategie die misschien wel 1000 voordelen heeft. In dit interview verdiept Bram zich hier verder in.

Dit artikel is volledig te lezen in het nieuwe Smart WorkPlace E-zine: Hybride Werken.

De 'Unhappy slide'

Het belang van hybride werken onderschrijft Bram graag door middel van de ‘unhappy slide’. “In één slide van een PowerPoint-presentatie worden alle wereldwijde en regionale crises samengevat. Dit is wat misschien wat veel, maar het is wel de werkelijkheid waarin we leven.” Vanuit die optiek is het dan ook belangrijk om te kijken naar hybride werken als ‘levensbehoefte’ van een bedrijf geeft Bram aan. “Hybride werken is levensbelangrijk in mijn optiek. Die geest is een beetje versneld uit de fles gegaan door Covid. Hybride werken bestond natuurlijk wel, dat stamt al terug naar activity based werken en het ‘nieuwe werken 1.0’. Heel veel organisaties hebben zich echter pas tijdens Covid de voordelen van hybride werken ondervonden.”

Weerbaarheid

Maar wat het levensbelangrijk maakt, is de weerbaarheid die het bedrijven geeft. “Bedrijfscontinuïteit heb je het dan over. Deze visie op werken en weerbaarheid heb ik ooit gezien bij de GHOR ofwel Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio. Zij hebben de leidraad COBRA (COnti- nuïteit Bij RAmpen) ontwikkeld om ook tijdens rampen en crises hulp te kunnen blijven verlenen. Deze leidraad heb ik heel vaak nog bij de hand gehad, omdat deze ook heel relevant is voor de rest van het bedrijfsleven. Zij redeneren in die methodiek namelijk niet vanuit oorzaken, maar vanuit gevolgen. Dat is denk ik cruciaal.” Er zijn veel crises en rampen te bedenken, zoals al Bram al aantoont met zijn ‘unhappy slide’, door juist te denken vanuit de gevolgen kan je overzicht creëren. Maar compleet veilig is een bedrijf natuurlijk nooit. “Zonder internet kan je ook thuis niet werken, bijvoorbeeld.” Geeft Bram aan. “Zo is toch duidelijk dat we nog lang niet altijd die continuïteit kunnen bieden. Al is het maar voor een halve dag, het is goed om je bewust te zijn waar het succes van je organisatie van afhankelijk is.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven