Gislaine Schrijnemaekers zesde designer WorkPlace Xperience

2 min

 

Gislaine Schrijnemaekers zesde designer WorkPlace Xperience

WorkPlace Xperience heeft zeven designers gevraagd om te laten zien hoe gezond en gelukkig werken eruit ziet. De komende periode maken we bekend wie dat zijn. Vandaag de zesde: Gislaine Schrijnemaekers, akoestisch adviseur bij Het GeluidBuro.

Volgens Gislaine is in deze tijd waarin communicatie belangrijker is dan ooit, akoestiek een belangrijk onderdeel van ons werkgeluk. “Arbeidsproductiviteit en concentratievermogen zijn direct verbonden met ons werkgeluk en daarmee met akoestiek. Als je een dag in een ruimte werkt met een slechte akoestiek, vergt dat energie en voel je je uitgeblust en moe als je thuiskomt. Werk je dagelijks in zo’n ruimte kan dit op den duur zelfs leiden tot lichamelijke en psychische klachten.”

Gelukkig gaat er, zegt Gislaine, steeds meer aandacht en energie naar het akoestisch optimaliseren van werkplekken. “Ook hierin ontwikkelen we steeds meer duurzame oplossingen zoals een inspirerende muur vol groeiende en bloeiende planten of kunstwerken gemaakt van mos om de galm in een ruimte sterk te verminderen waardoor er meer rust ontstaat. Eigenlijk is het dus een logische ontwikkeling dat de behoefte aan stiltewerkplekken in bedrijven en organisaties groter wordt. Een plek waar mensen zich kunnen terugtrekken om geconcentreerd te kunnen werken of ongestoord een (online) gesprek te kunnen voeren.”

Ook in veel organisaties groeit de behoefte aan rustige werkplekken. Gislaine: “Een mooie ontwikkeling in dit kader is de opmars van werk- en vergadercabines; comfortabele cabines voorzien van zachte akoestische materialen en luchtverversingsinstallaties waarin je je kunt terugtrekken om in stilte te werken of een ongestoord (online) gesprek te voeren. Door het transparante karakter van de cabines blijf je in contact met je directe omgeving en kun je tegelijkertijd in je eigen bubbel ongestoord overleggen en werken op een drukke werkvloer of op een evenement. Of het nu in een eigen afgesloten ruimte in stilte is, of in een kantoortuin in het bruisend leven van het bedrijf, iedere werkplek kan akoestisch optimaal worden ingericht. Voldoende contact, afscherming, rust en het voorkomen van hinder kan allemaal in een goed akoestisch ontwerp van je werkplek.  Een mooie uitdaging voor de WPX om bezoekers om te midden van de drukte tijdens het evenement de ‘stilte’ te laten beleven en te komen horen wat een goede akoestiek kan doen voor je werkplek.”

Maak hier kennis met de eerste designer: Daan Bruggink.

Maak hier kennis met de tweede designer: Marieke van Beurden.

Maak hier kennis met de derde designer: Joris Bosma.

Maak hier kennis met de vierde designer: Silvia de Haan.

Maak hier kennis met de vijfde designer: Mathijs van Dijk.

Benieuwd naar de volgende designers? Meld je aan voor de updates van WorkPlace Xperience of volg de pagina op LinkedIn en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom WorkPlace Xperience.

Delen:

Meer happy & health

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

donderdag 20 februari

Door verantwoordelijkheid te nemen en lef te tonen komen ecologische en sociale transities dichterbij. Maar de sleutel voor ...

Lees meer

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en zonder verspilling

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en ...

woensdag 19 februari

In het e-zine 'sociale duurzaamheid' kon een onderwerp niet missen: vergaderen. Vergaderen staat zo centraal op kantoor ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>HR en AI komen samen</span> om burnout te voorspellen

HR en AI komen samen om burnout te voorspellen

donderdag 13 februari

Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €100.000 per langdurig uitgevallen medewerker. Toch ontbreekt bij veel bedrijven ...

Lees meer

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

vrijdag 24 januari

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd om bij de SWP Stand-Up bij IWG in Rotterdam de klokken gelijk te zetten en kennis te delen ...

Lees meer

Nederland aan de top!

Nederland aan de top!

woensdag 15 januari

Tegenover al het slechte wereldnieuws geeft Silvia de Haan, Director Workplace Consultancy bij Solved, toch ook graag wat ...

Lees meer

Van goede voornemens naar gezonde routines

Van goede voornemens naar gezonde routines

dinsdag 14 januari

Hoe help jij als facility manager om een vitale werkplek te creëren? In deze blog van Anke van Eck kijkt ze naar het ...

Lees meer

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

dinsdag 14 januari

In oktober riep WorkWire organisaties op deel te nemen aan het onderzoek naar Diversity, Equity, Inclusion & Belonging ...

Lees meer

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

maandag 13 januari

In de video ‘De evolutie van werkplek naar welzijn’ leer je onder andere welke vier gewoontedieren er zijn wat ...

Lees meer

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

vrijdag 10 januari

Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...

Lees meer

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

vrijdag 10 januari

Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...

Lees meer

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

dinsdag 10 december

De perspectieven van opdrachtgevers, cateraars en gasten ontdek je in het onderzoek Markt in Kaart van The Food Office. ...

Lees meer

Ontdek het perspectief van de gast

Ontdek het perspectief van de gast

dinsdag 26 november

Een succesvolle cateringdienstverlening valt of staat met tevreden gasten. Maar wat wil die gast nu precies? Hun perspectief ...

Lees meer

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

donderdag 14 november

Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Hylke Hellinga, adviseur huisvesting bij Draaijer ...

Lees meer

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

woensdag 30 oktober

Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...

Lees meer

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

dinsdag 29 oktober

Sodexo heeft deze week een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de ...

Lees meer

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

donderdag 3 oktober

Duurzaamheid komt in allerlei vormen voor. Technogym stelt hierbij wellness voorop. In deze blog vertellen ze over de invloed ...

Lees meer

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

woensdag 11 september

Bedrijven uit de vastgoedsector verzamelden zich voor een dag vol zeilplezier en netwerken, waarbij de beste teams het tegen ...

Lees meer

Nieuwe playground voor Rabobank

Nieuwe playground voor Rabobank

dinsdag 10 september

Het Rabobank Bestuurscentrum of de 'Rabotoren' heeft een nieuwe 'playground' gekregen. De playground moet een plek bieden ...

Lees meer

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

dinsdag 3 september

Nu alle scholen in het land van start zijn, begint voor gezinnen opnieuw de puzzel hoe ze werk en privé moeten combineren. ...

Lees meer

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker of gast?

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker ...

maandag 19 augustus

Dat een goed hospitality concept belangrijk is, spreekt voor zich. Maar hoe zet je een goed hospitality concept op? In dit ...

Lees meer

Terug naar boven