Slim hulpmiddel met verkleurend licht

2 min

 

In samenwerking met acht academische ziekenhuizen heeft 4U Solutions de easyflux ontwikkeld, een slim hulpmiddel dat zorgt voor geconcentreerd en ongestoord werken thuis, maar ook op kantoor.

Door kleuring van het licht naar rood maakt de easyflux kenbaar dat er gewerkt wordt. Groen betekent dat de collega gestoord mag worden. De easyflux vermindert de kans op een hoge werkdruk, en het slimme hulpmiddel bevordert werkplezier en verhoogt de productiviteit. Deze methodiek van werken is toepasbaar in zowel de thuiswerksituatie als op kantoor.

Door gebruik te maken van kleur op basis van de Pomodoro werktechniek in combinatie met de bijbehorende software, zorgt de easyflux ervoor dat iedereen ongestoord in tijdsblokken van 25 minuten optimaal kan werken. Door de kleur van de easyflux en de ingebouwde wachtverzachter past de omgeving zich aan, aan degene die werkt. De Pomodoro Technique is een Time Management methode die eind tachtiger jaren is ontwikkeld door Francesco Cirillo. Deze techniek werkt met vier maal 25 minuten werkblok intervallen gevolgd door korte pauzes van vijf minuten met na het vierde werkblok een langere pauze. Door het nemen van de pauzes worden mensen creatiever en productiever.

Advies

Uit testen is gebleken dat werknemers na verloop van tijd de werkzaamheden automatisch aanpassen aan de kleurwisseling van de easyflux. Daarbij is de kleur niet dwingend, maar een advies. Tom van Dijk, eigenaar en bedenker van de easyflux licht toe: “De easyflux is gebaseerd op de Pomodoro werktechniek. Deze werktechniek waarbij wordt gepleit voor pauzes heeft zich wetenschappelijk bewezen. Er zijn apps, software, webinars, kookwekkers, kleurblokjes op de markt, maar geen van deze gebruiksvormen geeft het gewenste blijvende resultaat. Het blijkt moeilijk toe te passen in de praktijk, totdat we dit slimme hulpmiddel bedachten!”

Preventie burn-out

“Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut, preventie adviseur en wellbeing coach, ben ik al meer dan 20 jaar actief in de preventie en gezondheid op de werkvloer. Het grootste probleem is dat mensen moeite hebben om een plek te vinden waar ze rustig en ongestoord kunnen werken en dit aan hun omgeving kenbaar kunnen maken. Te vaak worden mensen afgeleid of gestoord door de telefoon, mail, langslopende collega’s of gezinsleden, met als gevolg een ‘schuldig’ gevoel zowel naar gezin als werk,” aldus van Dijk.

Medeoprichter René Fouraschen vult aan: “Vooral tijdens corona waardoor bijna iedereen vanuit huis werkt en het lastig is om het onderscheid tussen werk en privé goed te maken, zien we dat de easyflux een uitstekend hulpmiddel is om je werk efficiënt en ongestoord uit te kunnen voeren. Het is belangrijk om tijdig de broodnodige pauze te nemen om je gedachten even te verzetten en daarmee een burn-out te voorkomen.” De meegeleverde software geeft een helder overzicht van hoe vitaal er gewerkt wordt en er worden ook tips gegeven om dit nog beter te kunnen doen.

Delen:

Meer happy & health

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

ISS Sustainability Day: de urgentie van duurzaamheid

donderdag 20 februari

Door verantwoordelijkheid te nemen en lef te tonen komen ecologische en sociale transities dichterbij. Maar de sleutel voor ...

Lees meer

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en zonder verspilling

Vergaderen zoals het bedoeld is: efficiënt, duurzaam en ...

woensdag 19 februari

In het e-zine 'sociale duurzaamheid' kon een onderwerp niet missen: vergaderen. Vergaderen staat zo centraal op kantoor ...

Lees meer

<span data-olk-copy-source='MessageBody'>HR en AI komen samen</span> om burnout te voorspellen

HR en AI komen samen om burnout te voorspellen

donderdag 13 februari

Een burn-out kost een werkgever gemiddeld €100.000 per langdurig uitgevallen medewerker. Toch ontbreekt bij veel bedrijven ...

Lees meer

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”

vrijdag 24 januari

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd om bij de SWP Stand-Up bij IWG in Rotterdam de klokken gelijk te zetten en kennis te delen ...

Lees meer

Nederland aan de top!

Nederland aan de top!

woensdag 15 januari

Tegenover al het slechte wereldnieuws geeft Silvia de Haan, Director Workplace Consultancy bij Solved, toch ook graag wat ...

Lees meer

Van goede voornemens naar gezonde routines

Van goede voornemens naar gezonde routines

dinsdag 14 januari

Hoe help jij als facility manager om een vitale werkplek te creëren? In deze blog van Anke van Eck kijkt ze naar het ...

Lees meer

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

Onderzoeksresultaten DEIB en de fysieke werkomgeving

dinsdag 14 januari

In oktober riep WorkWire organisaties op deel te nemen aan het onderzoek naar Diversity, Equity, Inclusion & Belonging ...

Lees meer

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

Video: verse inzichten over de evolutie van werkplekken

maandag 13 januari

In de video ‘De evolutie van werkplek naar welzijn’ leer je onder andere welke vier gewoontedieren er zijn wat ...

Lees meer

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren

vrijdag 10 januari

Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...

Lees meer

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

Oproep tot actie tijdens Sustainability Day

vrijdag 10 januari

Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...

Lees meer

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

Highlights uit onderzoek Markt in Kaart

dinsdag 10 december

De perspectieven van opdrachtgevers, cateraars en gasten ontdek je in het onderzoek Markt in Kaart van The Food Office. ...

Lees meer

Ontdek het perspectief van de gast

Ontdek het perspectief van de gast

dinsdag 26 november

Een succesvolle cateringdienstverlening valt of staat met tevreden gasten. Maar wat wil die gast nu precies? Hun perspectief ...

Lees meer

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn

donderdag 14 november

Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Hylke Hellinga, adviseur huisvesting bij Draaijer ...

Lees meer

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek

woensdag 30 oktober

Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...

Lees meer

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

Sodexo tekent convenant met Landelijk Werkgeversservicepunt

dinsdag 29 oktober

Sodexo heeft deze week een convenant ondertekend met het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) van UWV. Daarmee wordt de ...

Lees meer

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

donderdag 3 oktober

Duurzaamheid komt in allerlei vormen voor. Technogym stelt hierbij wellness voorop. In deze blog vertellen ze over de invloed ...

Lees meer

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

Sodexo wint Green Buildings Regatta 2024

woensdag 11 september

Bedrijven uit de vastgoedsector verzamelden zich voor een dag vol zeilplezier en netwerken, waarbij de beste teams het tegen ...

Lees meer

Nieuwe playground voor Rabobank

Nieuwe playground voor Rabobank

dinsdag 10 september

Het Rabobank Bestuurscentrum of de 'Rabotoren' heeft een nieuwe 'playground' gekregen. De playground moet een plek bieden ...

Lees meer

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

Hybride werken draagt bij aan gelijke verdeling binnen het huishouden

dinsdag 3 september

Nu alle scholen in het land van start zijn, begint voor gezinnen opnieuw de puzzel hoe ze werk en privé moeten combineren. ...

Lees meer

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker of gast?

Make the match: welk hospitality concept past bij jouw gebruiker ...

maandag 19 augustus

Dat een goed hospitality concept belangrijk is, spreekt voor zich. Maar hoe zet je een goed hospitality concept op? In dit ...

Lees meer

Terug naar boven