Nieuwe projectleiding Healthy Workplace
Smart WorkPlace partner Healthy Workplace krijgt na drie jaar een nieuwe projectleiding. Jan Gerard Hoendervanger en Justin Timmer dragen het projectleiderschap over aan Saskia Mars en Sjoukje van Dellen.
Saskia Mars neemt de rol van projectleider over van Jan Gerard Hoendervanger, Sjoukje van Dellen zal als onderzoeksmethodoloog interne ondersteuning verlenen bij de verschillende projecten.
Zowel Jan Gerard Hoendervanger als Justin Timmer (zie foto) hebben uit persoonlijke overwegingen een stap terug gedaan uit het project. Hoendervanger gaat zich na bijna veertien jaar onderwijs en onderzoek bij de Hanzehogeschool weer richten op advieswerk, als zelfstandig professional. Met als belangrijke uitdaging, het vertalen van kennis uit onderzoek naar effectieve, gezonde werkomgevingen. Timmer heeft de afgelopen drie jaar bij de Hanzehogeschool gewerkt aan verschillende projecten die te maken hadden met Quantified Self, gezondheid en de werkomgeving. De Healthy Workplace was zijn laatste project waarvan hij enorm heeft genoten. Maar na drie jaar werd het ook voor hem tijd voor wat anders en wil hij zich meer richten, vanuit een onderzoekersrol, op directe gedragsverandering vanuit een systemisch perspectief. De banden blijven nauw en de samenwerking wordt gecontinueerd. Hoendervanger zal nog tot medio mei 2020 betrokken blijven.
Introductie Saskia Mars en Sjoukje van Dellen
Saskia Mars is ruimtelijk ontwerper met een fascinatie voor werkomgevingen. Naast het docentschap aan Academie Minerva is zij lid van het lectoraat Facility Management van de Hanzehogeschool. Zij heeft haar eigen ontwerpbureau en is medeoprichter van een ontwerp- en adviescollectief dat organisaties helpt om duurzame huisvestingsconcepten te ontwikkelen. De combinatie ondernemershap en onderwijs ziet zij als meerwaarde om dicht op de actualiteit te blijven en om studenten te inspireren voor het ontwerpvak. In 2015 heeft zij haar universitaire master ‘Organisatie, cultuur en management’ afgerond. Als ontwerper en onderzoeker is zij sindsdien geïnteresseerd in participatieve ontwerpprocessen. Zij gaat daarbij op zoek naar de gemeenschappelijke waarden die de organisatie en haar medewerkers verbindt en wat dit kan betekenen voor de werkomgeving. Naast ontwerp- en onderzoekskwaliteiten heeft zij veel ervaring met het managen van projecten waarbij de inrichting van werk- en leeromgevingen centraal staat.
Sjoukje van Dellen is eveneens lid van het lectoraat Facility Management van de Hanzehogeschool. Ze is gespecialiseerd in het onderwerp gezondheid en welzijn binnen organisaties en heeft een passie voor toegepast onderzoek met een grote maatschappelijke impact. Momenteel werkt ze aan de afronding van een promotieonderzoek op het snijvlak van Facility Management, Gezondheidspsychologie en Organisatiepsychologie: ‘Borstvoedingsfaciliteiten op het werk: impact van de gebouwde omgeving op psychologische, fysiologische en gedragsfactoren’. Ze is opgeleid als sociaal- en organisatiepsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze in 2001 afstudeerde. Sjoukje begon haar carrière in het bedrijfsleven en werkt sinds 2013 bij het Instituut voor Facility Management School van de Hanzehogeschool.
Een gezonde omgeving als sleutel tot geluk en welzijn
dinsdag 14 november
Hoe zorg je er als organisatie voor dat mensen je gebouw als gezond ervaren? Maud Savelsbergh, adviseur huisvesting bij ...
De rol van monitorarmen in een ergonomische werkplek
maandag 30 oktober
Het belang van een ergonomisch ingerichte werkplek is enorm voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. De Vos ...