Gezond eten en drinken in de werkomgeving

4 min

 

Gezond eten en drinken in de werkomgeving

In het Pharos-gebouw in Hoofddorp staat een gezonde en inspirerende werkomgeving centraal. Alles in de kantoortoren is erop gericht om de energie en de gezondheid van de gebouwgebruikers te optimaliseren.

Marjanne Bulk van Vital Water en Xander Meijer van The Farm Kitchen vertellen over de belangrijke rol die gezond eten en drinken daarbij speelt.

Gezond eten en drinken

“Het aanbieden van echt goed eten van lokale boeren met een regeneratieve bodem wordt steeds belangrijker voor de werkgever”, begint Xander zijn verhaal. “Zeker in deze tijd waarin het normaal is dat mensen meerdere dagen thuis werken. Als je medewerkers dan samenkomen op kantoor, wil je hen extra aandacht geven en iets bijzonders aanbieden. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen genieten van een heerlijke lunch of maaltijd en dat ze zich daardoor ook vrolijker, fitter en vitaler voelen?” Marjanne: “Gezond water drinken gedurende de dag, draagt daar absoluut aan bij. Het zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en betere afvoer van de afvalstoffen. Zo krijgen de medewerkers direct meer energie. En dat is precies het doel van de werkomgeving in het Pharos-gebouw.”

Een werkomgeving die energie geeft

Vanuit stichting de nieuwe draai heeft Xander Meijer in 2018 op verzoek van Cairn Real Estate het concept Light house for healthy working neergezet voor de renovatie van het Pharos-gebouw. Daarbij heeft hij meer dan twintig innovatieve partijen samengebracht om een kantooromgeving te creëren die energie geeft aan de medewerkers. Dat heeft geleid tot een werkomgeving met onder meer Alpenfrisse lucht, een bloementuin op de gevel, gevels die licht opwekken en energie geven, tappunten met Kangen water van Vital Water en het unieke voedselconcept The Farm Kitchen. “Wij ontdekten tijdens het ontwikkelingstraject dat het grote verbindingselement van een gebouw niet in de materialen of de ruimte zit, maar vooral in het programma dat daarna komt. Samen intens genieten van eten en drinken vormt de absolute basis. Het geeft medewerkers energie, zorgt voor gezelligheid en verbindt”, aldus Xander.

Een perfecte match

The Farm Kitchen besteedt ontzettend veel aandacht aan smaakbeleving. Verse groentes en gewassen die van een goede grond komen, zijn absoluut rijker van smaak. Xander: “Die aandacht geven wij ook aan de bereidingswijze in de keuken. We letten op alle details die het verschil kunnen maken. Gezond water drinken is daar één van. De rijkdom van het voedsel ervaar je beter doordat je gezond water drinkt. Onze vitaliteitsman Aniel Ramjanam, een expert op het gebied van wellbeing, raadde het geïoniseerde Kangen water aan” Marjanne vult aan: “Kangen water heeft ook als groot voordeel dat bij het gebruik van het water geen transport komt kijken. Het water is niet opgeslagen in plastic flessen, maar komt gewoon uit het apparaat dat is aangesloten op de kraan. Daardoor is het gebruik van een Kangen water apparaat ook veel duurzamer dan andere soorten speciaal water die in werkomgevingen aangeboden worden. Vital Water en The Farm Kitchen vullen elkaar aan en zijn een perfecte match.”

Serieus bezig zijn met vitaliteit

Xander: “Veel werkgevers staan open voor gezond eten en drinken in de werkomgeving, maar het liefst wel goedkoop. Daar moeten we vanaf. Ben je serieus bezig met de toekomst en de vitaliteit van je werknemers? Kies dan voor een voedselprogramma dat daarop aansluit. Wij haken bedrijven aan op een gezonde voedselketen – word co-sponsor van een hectare goede grondwaardoor de grond weer gezond en rijk wordt. Dat zorgt voor smaakvol voedsel dat verbonden is aan lokale bedrijven. Daarbij draait het niet alleen om het eten, maar om een compleet andere mindset. Zo kan een werkgever CO2-positief zijn met zijn voedselprogramma.” Marjanne: “Werkgevers zijn zich wel bewust van het belang van gezond eten en drinken, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Veel werkgevers hebben frisdrankautomaten op kantoor, terwijl bekend is dat frisdrank niet bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Werkgevers geven aandacht aan de juiste smaak van de automaatkoffie, maar teveel koffie drinken is niet gezond. Kangen water daarentegen drinkt lekker weg, kun je bijna onbeperkt drinken en is goed voor je. De aanschaf van een Kangen water apparaat is voor veel bedrijven een kleine investering die veel voordelen voor de vitaliteit van hun medewerkers kan opleveren.”

Dit artikel komt uit een vorig editie van het SWP Magazine, lees het volledige magazine en artikel hier.

Delen:

Meer nieuws

'Geen standaard tenderproces'

'Geen standaard tenderproces'

donderdag 17 april

Op de WorkPlace Xperience 2025 liet Rabobank met een sessie Tender Talks over Soft Services zien dat een innovatief tendertraject ...

Lees meer

Tweede editie van BNW Index gelanceerd op WorkPlace Xperience 2025

Tweede editie van BNW Index gelanceerd op WorkPlace Xperience ...

woensdag 16 april

YNNO en Smart WorkPlace (SWP) lanceerden vandaag de Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving (BNW Index) tijdens de WorkPlace ...

Lees meer

Iris Kranenburg wint ISS WorkPlace Talent of the Year

Iris Kranenburg wint ISS WorkPlace Talent of the Year

dinsdag 15 april

De winnares van de ISS WorkPlace Talent of the Year-award is Iris Kranenburg, werkzaam als Professional Huisvesting & ...

Lees meer

Annemarie Melissen wint ISS WorkPlace Manager of the year Award

Annemarie Melissen wint ISS WorkPlace Manager of the year Award

dinsdag 15 april

Tijdens de WorkPlace Xperience 2025 is Annemarie Melissen, Project Manager Real Estate bij FrieslandCampina, beloond ...

Lees meer

Navigating Stress wint de CSU Smart Solution of the Year Award 2025

Navigating Stress wint de CSU Smart Solution of the Year Award ...

dinsdag 15 april

Navigating Stress is uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. Geert Kruijswijk en Mirte ...

Lees meer

Full House Deal maakt ruimte voor 200.000 extra woningen

Full House Deal maakt ruimte voor 200.000 extra woningen

maandag 14 april

Door hybride werken worden kantoren structureel minder gebruikt. Veel organisaties kampen met lage bezettingsgraden, terwijl ...

Lees meer

Naar slimme kantoren en dynamische huurmodellen

Naar slimme kantoren en dynamische huurmodellen

maandag 14 april

Hybride werken gaat niet meer weg en dat heeft gevolgen voor de optimale werkplek op kantoor, nu en in de toekomst. In de ...

Lees meer

Whitepaper: Integrale waardengerichte businesscases

Whitepaper: Integrale waardengerichte businesscases

vrijdag 11 april

Businesscases en besluitvorming zijn een belangrijke stap in elk project. Maar hoe gaat de praktijk om met businesscases? ...

Lees meer

Duurzame werkomgeving die meebeweegt bij Essent

Duurzame werkomgeving die meebeweegt bij Essent

donderdag 10 april

In een gesprek met Smart WorkPlace vertellen Jan Klein Goldewijk (Essent) en YNNO-adviseur Jamie Douw over de realisatie ...

Lees meer

<span>Univé nieuwe partner Smart WorkPlace</span>

Univé nieuwe partner Smart WorkPlace

donderdag 10 april

De coöperatieve verzekeraar Univé wil verder blijven ontwikkelen naar de werkomgeving van de toekomst. Om nieuwe ...

Lees meer

Blog: Digitalisering loont

Blog: Digitalisering loont

woensdag 9 april

Steeds meer organisaties digitaliseren hun facility management processen. En dat is logisch: je bespaart kosten, verbetert ...

Lees meer

Mr. Green opent eerste franchise-locatie in Rotterdam

Mr. Green opent eerste franchise-locatie in Rotterdam

dinsdag 8 april

Mr.Green heeft op 28 maart 2025 de deuren geopend van zijn eerste franchise-locatie in Rotterdam, gelegen aan het Hofplein. ...

Lees meer

Croonwolter&dros nieuwe partner Smart WorkPlace

Croonwolter&dros nieuwe partner Smart WorkPlace

dinsdag 8 april

SWP-Partner Croonwolter&dros is al sinds 1875 druk met het ontwerpen, implementeren en beheren we onzichtbare technologieën ...

Lees meer

Impact van de gezonde werkomgeving op ons brein

Impact van de gezonde werkomgeving op ons brein

maandag 7 april

De City Table XL bij gemeente Amstelveen, samen georganiseerd met PD Group, gaf antwoord op een prangende vraag: wat doet ...

Lees meer

Wat verwacht generatie Z van flexibel werken?

Wat verwacht generatie Z van flexibel werken?

maandag 7 april

In haar blogreeks vertelt Petra de West over 'generaties op de werkvloer'. In aanloop naar de WorkPlace Xperience 2025 staat ...

Lees meer

Hoe de fysieke werkomgeving het verschil maakt

Hoe de fysieke werkomgeving het verschil maakt

vrijdag 4 april

Kantoren zijn al lang niet meer alleen plekken om te werken; ze zijn belangrijk voor de sociale contacten en het welzijn ...

Lees meer

De toekomst van contractbeheer met Grip Facility

De toekomst van contractbeheer met Grip Facility

donderdag 3 april

Grip facility presenteert tijdens de WorkPlace Xperience 2025 alles over hun nieuwe innovatie: Het Contract Dashboard. Meer ...

Lees meer

Ontmoet de designers van de toekomstige werkplek

Ontmoet de designers van de toekomstige werkplek

donderdag 3 april

Wat als je zelf kunt ervaren hoe je werkomgeving invloed heeft op je welzijn? In een ‘living lab’ binnen de ...

Lees meer

Waar innovatie en koffie samenkomen

Waar innovatie en koffie samenkomen

woensdag 2 april

In het hart van Amsterdam, heeft Rewire onlangs haar nieuwe kantoor geopend. En wat past beter bij een vooruitstrevende ...

Lees meer

Geen pleisters plakken, maar kansen pakken

Geen pleisters plakken, maar kansen pakken

woensdag 2 april

Solved is al sinds de eerste dag betrokken bij de WorkPlace Xperience. Van escaperooms en whitepapers tot unieke visuals ...

Lees meer

Terug naar boven