Vergroot de financiële gezondheid van je medewerkers
CSU introduceert als eerste schoonmaakbedrijf een online rekentool voor alle medewerkers waarmee ze kunnen uitrekenen of het loont om meer te gaan werken.
CSU ziet dat medewerkers vaak bereid zijn meer uren te werken, maar bang zijn dat dit gevolgen heeft voor het nettoloon en er hierdoor financieel op achteruit gaan, door bijvoorbeeld het mislopen van toeslagen. Met de rekentool van het Nibud kunnen medewerkers eenvoudig berekenen wat hun salaris wordt als ze meer uren per week gaan werken, en tegelijkertijd kunnen ze de invloed hiervan op hun gezamenlijk inkomen en toeslagen inzien.
Financiële gezondheid
Dit initiatief van CSU en het Nibud is gericht op het verbeteren van de financiële gezondheid van Nederlanders en helpt medewerkers van CSU bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun werkuren. Doordat medewerkers hierdoor bewuster worden van de voordelen van meer werken, draagt de rekentool ook bij aan het verminderen van arbeidsmarktkrapte.
“We merken in de praktijk dat veel medewerkers meer willen werken, maar terughoudend zijn omdat ze niet weten wat dit voor gevolgen heeft voor hun nettoloon en toeslagen”, zegt John van Hoof, Voorzitter Raad van Bestuur van CSU. “Met deze rekentool kunnen medewerkers zelf eenvoudig berekenen wat het effect is van een eventuele wijziging van hun werkuren. Dit helpt hen om een weloverwogen keuze te maken voor hun financiële situatie.”
“De samenwerking tussen CSU en het Nibud is een belangrijke stap richting het vergroten van de financiële bewustwording van Nederlanders”, zegt Arjan Vliegenthart, directeur bij het Nibud. “Met deze rekentool krijgen de medewerkers van CSU een beter inzicht in de financiële impact van hun keuzes, waardoor ze goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen voor een betere financiële gezondheid. De online rekentool is niet alleen baanbrekend in de schoonmaaksector, maar draagt ook bij aan het verbeteren van de financiële positie van medewerkers in Nederland.”
Primeur in schoonmaaksector
CSU is hiermee de eerste schoonmaakorganisatie in Nederland die zo’n doelgroep- en branchegerichte tool heeft geïmplementeerd. De tool is in opdracht van CSU ook aangepast aan de CAO. In een tijd van hoge inflatie en financiële onzekerheid zien zowel CSU als het Nibud de toenemende zorgen onder de Nederlanders over hun financiële positie.
Gebruiksvriendelijke tool
CSU werkt daarnaast al langer samen met de Budgetcoach Groep, een onafhankelijke organisatie die financiële coaching voor onder meer bedrijven en hun medewerkers aanbiedt. De nieuwe rekentool is gebruiksvriendelijk en toegankelijk, maar om medewerkers, die daar behoefte aan hebben, te begeleiden bij het invullen en eventuele vragen wordt de Budgetcoach Groep ingeschakeld als Servicedesk.
De rekentool is vanaf 14 november beschikbaar voor alle medewerkers van CSU.
Basiscursus WorkPlace Management krijgt rapportcijfer 8
zondag 24 december
De Basiscursus WorkPlace Management is met het rapportcijfer 8 goed gewaardeerd door de cursisten. Wil jij 2025 goed beginnen? ...
Draaijer Groep en HEYDAY slaan handen ineen
zaterdag 23 december
Per 1 januari 2025 voegen HEYDAY en Draaijer Groep de directies samen. De nieuwe algemeen directeur Danny van Rossum (foto): ...