Week van de Werkstress
Gister ging de Week van de Werkstress van start waarbij nationaal en internationaal aandacht wordt gevraagd voor het effect van werkstress. Werkdruk en emotionele uitputting zijn thema's die aan bod komen in deze themaweek.
(Ver)binding
Juist in deze tijd van het hybride werken, toenemende individualisering en een steeds krappere arbeidsmarkt is het belangrijk om als werkgever en werkende extra aandacht te besteden aan (ver)binding als onderdeel van de mentale gezondheid. Mentaal gezonde medewerkers die zich verbonden voelen met elkaar en met de organisatie. Weerbare mensen die zich staande houden in wisselende en stressvolle omstandigheden.
Burn-out
Meerdere malen dit jaar verscheen al informatie over het sterk stijgende aantal burn-outs onder werknemers. De helft van alle werkenden ervaart momenteel een hoge werkdruk. Bijna 1 op de 5 zit tegen een burn-out aan. Dit blijkt uit nieuw CNV-onderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond onder 3.000 werkenden. De kosten voor psychisch verzuim liggen op dit moment op 3,3 miljard euro, blijkt uit recente TNO-cijfers. Per werknemer is dit gemiddeld 12.000 euro per jaar. Fortuin: "Werkdruk is een peperduur fenomeen. Werkgevers die de werkdruk verlagen, besparen dus tienduizenden euro’s. Dit is een hoger bedrag dan het kleine beetje productiviteitsverlies dat misschien gepaard gaat met het verlagen van de werkdruk. Hoewel veel onderzoeken aantonen dat werknemers juist productiever worden als ze meer ruimte krijgen."
Meer weten over deze themaweek, kijk op de website van Week van de Werkstress.
Basiscursus WorkPlace Management krijgt rapportcijfer 8
zondag 24 december
De Basiscursus WorkPlace Management is met het rapportcijfer 8 goed gewaardeerd door de cursisten. Wil jij 2025 goed beginnen? ...
Draaijer Groep en HEYDAY slaan handen ineen
zaterdag 23 december
Per 1 januari 2025 voegen HEYDAY en Draaijer Groep de directies samen. De nieuwe algemeen directeur Danny van Rossum (foto): ...