Het verandertraject bij de HvA en UvA
Aestate is nog steeds betrokken bij het verandertraject ten gevolge van de verhuizing van de HvA en UvA. Ongeveer 600 medewerkers van ICTS, Facility Services en het Administratief Centrum zijn destijds verhuisd.
Ontrafelexpert Tessa Butter, adviseur bij Aestate, is tijdens en na de verhuizing betrokken gebleven bij het verandertraject: het begeleiden van de gebruikers naar de nieuwe werkomgeving en de nieuwe manier van werken (Hybride Werken).
Evaluatie
Belangrijk onderdeel van dit verandertraject is het uitvoeren van evaluaties om de medewerkerservaringen binnen de werkomgeving te verzamelen. “Na de verhuizing ben ik in samenwerking met de werkgroep Hybride Werken van de HvA en UvA een evaluatiecyclus gestart. Dit is gestart met een nulmeting die als basis diende voor de, tot nu toe twee uitgevoerde, vervolgmetingen.” Op basis van de uitkomsten van elke meting worden quick wins geformuleerd, acties die op korte termijn kunnen worden opgepakt om de knelpunten te verminderen of verhelpen. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de succesfactoren: hoe kunnen we deze vasthouden?
Gebruikerssessies
Na elke meting is een gebruikerssessie, ofwel klankbordgroep, georganiseerd om verdieping te verkrijgen op de gegeven antwoorden. “Wij als Aestate staan ervoor om de medewerkers zoveel mogelijk te betrekken, zodat gezamenlijk wordt gewerkt naar een steeds optimalere werkomgeving”. Zo heeft er drie weken geleden een sessie plaatsgevonden met als thema ‘Hoe kunnen we hybride werken nog plezieriger maken?’ Het maken van afspraken over de manier van werken en gebruik van de omgeving stond hierin centraal.
Stilstaan bij het in 2021 uitgerolde concept helpt om bij medewerkers de uitgangspunten voor de manier van werken weer scherp te krijgen. Hoe gebruiken we onze ruimtes? Hoe beheren we onze agenda? Door middel van stellingen zijn medewerkers aan het denken gezet over hoe zij de werkomgeving nu gebruiken, en hoe dit onderling tussen medewerkers kan verschillen. Door het met elkaar te hebben over het wenselijke gebruik van de omgeving ontstaat tevens meer begrip voor elkaar.. Uiteindelijk heeft deze sessie geleid tot meerdere gebruikersafspraken die het hybride werken nog plezieriger kunnen maken.
Meer lezen over deze case? Lees de hele blog hier!
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...