De toekomst van werk zo duurzaam mogelijk inrichten

De toekomst van werk zo duurzaam mogelijk inrichten

Hoe kunnen we de toekomst van werk zo duurzaam en efficiënt mogelijk inrichten? Die vraag verbond deelnemers aan het event Future of Work & Libéma Open van Canon.

Op 13 juni organiseerde Canon het event in de vernieuwde showroom in ’'s-Hertogenbosch. Het event bestond uit een presentatie van Jacco Leurs, managing director bij Canon Benelux, over trends en ontwikkelingen en drie break-outsessies over duurzaamheid, communicatie en efficiënter werken door hyperautomation.

Circa 60 genodigden vanuit 40 verschillende organisaties waren te gast bij het event. De samenstelling was erg divers: er waren bezoekers vanuit onder meer onderwijs, zorg, accountancy, de financiële sector en de bouw. Ze hadden echter allemaal één ding gemeen: ze zijn bezig met de vraag hoe ze de toekomst van werk zo duurzaam en efficiënt mogelijk inrichten. Openingsspreker Stijn Moniquet, senior marketing manager Benelux bij Canon Benelux, riep daarom de aanwezigen op om tijdens het event elkaar te inspireren en succesverhalen te delen. Dat kon ’s ochtends tijdens het inhoudelijke programma en ’s middags tijdens een bezoek aan de Libéma Open tennis evenement in Rosmalen.

Kyosei als basis

Jacco Leurs startte zijn presentatie met een korte introductie van Canon, waarbij hij onder meer inzoomde op de slogan ‘Our business is imaging, wherever you can imagine it’. “Het houdt in dat Canon betrokken wil zijn in de levenscyclus van elk beeld, wanneer en waar ter wereld dat ook maar gemaakt wordt. Daarbij verstaan we onder beeld niet alleen foto’s, maar ook documenten, prints en andere uitingen. We willen bedrijven helpen om efficiënter en effectiever te werken en het welzijn van mensen te verbeteren. Dat alles gebeurt vanuit verschillende bedrijfsonderdelen.

De basis van al deze activiteiten en van wie Canon wil zijn is de in 1988 geïntroduceerde bedrijfsfilosofie Kyosei, ‘Samen leven en werken voor het algemeen belang’. Als voorbeeld van hoe Kyosei zich vertaalt in de praktijk ging Leurs vervolgens in op het Young People Programme. Daarbij wil Canon jongeren een stem geven om zich te laten horen over zaken die hen aangaan en die zij belangrijk vinden. Een voorbeeld van het programma is ‘De Wereld van de Wijnberg’, Daarbij hielden 45 scholen en 1200 jongeren zich bezig met de vraag over hoe zij wilden dat de school van de toekomst eruitziet.”

Trends en ontwikkelingen in de toekomst van werk

Vervolgens benoemde Leurs zes trends die Canon signaleert bij het inrichten van de werkplek: cloud, security, duurzaamheid, automatisering, kunstmatige intelligentie (AI) en video content. Vier van deze thema’s stonden ook centraal tijdens de break-out sessies in de ochtend. 

Benieuwd naar alle sessies, kennis en de rest van het evenement? Lees het volledige verslag hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven