Circulaire renovatie bij Hogeschool Windesheim

 

Draaijer is druk bezig bij Hogeschool Windesheim. Geen sloop, maar duurzame renovatie met als uitgangspunten het creëren van comfort en het verlengen van de levensduur.

Duurzame renovatie

Windesheim, een hbo-onderwijsinstelling met vestigingen in Zwolle en Almere met ruim 27.000 studenten en een kleine 3.000 medewerkers, hecht te werken aan een inclusieve en duurzame samenleving. Daarin past Draaijers opdracht om Windesheims verouderde gebouw B en C niet zoals traditioneel gebruikelijk bij een pand in een dergelijke staat te slopen, maar duurzaam te renoveren. Het binnenklimaat is geoptimaliseerd door het verbeteren van de isolatiewaarde van de schil, vervanging van zonwering, dakbedekking en toevoegen van dakisolatie. Ook is de standaardverlichting vervangen voor led en zijn er ondergrondse afvalcontainers gerealiseerd.

Inkoop

Met haar gerenoveerde gebouwen heeft Windesheim de tot dan toe hoogste BCI score voor een bestaand onderwijsgebouw behaald. Een score van maar liefst 65%. Niet alleen in Zwolle is draaijer met Windesheim actief. Met 4.500 studenten, 300 alumni en ruim 400 medewerkers, draagt Windesheim in Almere bij aan een bloeiende studentenstad die barst van de (ondernemers)kansen. Op een unieke locatie aan het Weerwater wordt een multifunctionele en duurzame onderwijscampus gerealiseerd. De hoge duurzaamheidsambities zijn vertaald naar een circulair en klimaatbestendig gebouw. Door de houten constructie ademt de nieuwe hogeschool letterlijk en figuurlijk een gezonde basis. Hout verlaagt stress en verhoogt de leerprestaties. Ook heeft het aantoonbare positieve effecten op de vochtregulering en het binnenklimaat.

Het streven is om lokale biobased materialen uit Flevoland te kunnen gebruiken in het ontwerp voor de nieuwe school. Om een idee te krijgen wat de markt te bieden heeft, is er in een pitchmiddag georganiseerd waarbij leveranciers van innovatieve en biobased materialen hun product mochten pitchen aan het bouwteam van Windesheim.

Meer weten over Draaijers circulaire projectaanpak? Lees hier verder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven