Van richting tot (her)inrichting

Van richting tot (her)inrichting

Hoe gaat het hybride werken en samenwerken er uitzien in de organisatie? En hoe ontmoeten medewerkers elkaar in de werkomgeving? Deze vragen beantwoorden Rob de Haas (foto) en Saskia Beekmans tijdens deze workshop.

Werkrevolutie

Het werkgedrag en leefpatroon van de medewerker is momenteel sterk aan het veranderen. Medewerkers werken thuis, op kantoor of in het ‘derde kantoor’ om de hoek, in wisselende samenstellingen. Gesproken kan worden van een werkrevolutie. Hoe gaat het hybride werken en samenwerken er nu uitzien in de organisatie? En hoe ontmoeten medewerkers elkaar in de werkomgeving en welke ontmoetingen zijn zo kenmerkend voor de organisatie? Want inspirerende en energiek ontmoetingen zijn dé bepalende factor voor goede teamprestaties en werkgeluk.

Workshop

Voor herinrichting van het hybride kantoor bestaat geen ‘one size fits all’-oplossing. Wel kunnen oplossingsrichtingen worden ontwikkeld, waarbij de mens voorop staat: hoe belangrijk is teamwork, wat voor teams zijn er en welke typen meetings zijn cruciaal voor deze teams om de beste prestaties te leveren… Wanneer je dat in kaart hebt, kun je veel beter inschatten welke technologie en passende ruimtes er nodig zijn.  Een volledig andere kijk op de basis voor her-) inrichting, waarmee deze workshop uniek is in Nederland.

In het ochtendprogramma neemt meeting expert Rob de Haas de deelnemers inhoudelijk mee in het bewustwordingsproces rond het kloppend hart van elke organisatie: de teams en de meetings die samen de hefboom zijn voor goede teamprestaties, groei en innovatie. De deelnemers worden uitgedaagd en geïnspireerd om creatief na te denken over de werkomgeving en de manier waarop medewerkers zich ontwikkelen, samenwerken en ontmoeten (offsite, live, online en hybride).

Aan de hand van het in de ochtend in gang gezette proces van analyse en bewustwording, gaat in de middag Saskia Beekmans met de deelnemers de richtingen verkennen hoe werkomgevingen als ontmoetingsplek heringericht kunnen worden, aansluitend bij de ontwikkelingen rond synchrone en asynchrone communicatie.

Schrijf je in

Inherent aan de leerdoelen gaat er ‘huiswerk’ aan de workshop vooraf. De deelnemers krijgen van de docenten vooraf een vragenlijst die vooraf wordt ingevuld en ingestuurd. De workshop duurt 1 dag en kent een sterk interactief karakter. Aan de deelnemers wordt voortdurend appel gedaan op het ontwikkelen van de eigen visie.

Inschrijven doe je hier.

Datum: 19 november 2024
Tijd: 09:00 - 17:00
Tarief: € 895

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven