Next Sense nieuwe partner Smart WorkPlace

Next Sense nieuwe partner Smart WorkPlace

De missie van Next Sense is om vastgoed koolstofvrij te maken met data, zorg en een doel. Als nieuwe partner bij Smart WorkPlace richten zij zich op het investeren in slimme duurzame werkplekken.

Ferdinand Grapperhaus, CEO van Next Sense, sluit zich aan als expert.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Next Sense voor de werkomgeving van de toekomst?

De werkomgeving van de toekomst wordt steeds meer bepaald door de noodzaak om gebouwen slimmer, duurzamer en energie-efficiënt te maken. Een belangrijke ontwikkeling is de verschuiving naar gebouwen die volledig geïntegreerd zijn met slimme technologieën en datagestuurde systemen. Deze systemen kunnen niet alleen het energieverbruik minimaliseren, maar ook de productiviteit en het welzijn van werknemers verbeteren door het optimaliseren van binnenklimaat, verlichting en ruimtegebruik.

Onderzoek van Cushman & Wakefield toont aan dat bedrijven die investeren in slimme werkplekken een duidelijke toename zien in energie-efficiëntie en tevredenheid van medewerkers . De focus op het verduurzamen van de gebouwde omgeving, zoals opgenomen in Europese regelgeving, creëert extra druk voor vastgoedeigenaren en bedrijven om hun CO2-uitstoot te verlagen. Wij zien een belangrijke kans in het combineren van AI-gebaseerde energiemanagementsystemen met sensortechnologie om deze doelen te bereiken, en tegelijkertijd de werkomgeving gezonder en productiever te maken.

Welke rol kan Next Sense hierin spelen?

Next Sense kan als innovatieve speler een sleutelrol vervullen in de transformatie naar slimme, duurzame werkplekken. Ons platform maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals IoT, AI en machine learning om energieverbruik te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van gebouwen aanzienlijk te verkleinen. Door gebouwen "intelligent" te maken, kunnen we zorgen voor een beter beheer van energiebronnen en een aanzienlijke verlaging van operationele kosten voor bedrijven. "De slimste gebouwen worden beheerd door slimme teams, maar vaak ontbreekt het budget om die altijd beschikbaar te hebben. Met Building Physics AI kan Next Sense die rol op zich nemen. Door nu te investeren in slimme, duurzame gebouwen blijven deze toekomstbestendig en worden alle voordelen optimaal benut. Samenwerking met een kennispartner helpt de energietransitie te versnellen en zorgt ervoor dat gebouwen efficiënt beheerd worden, zonder onverwachte kosten." - Ferdinand Grapperhaus, CEO of Next Sense.

Een concreet voorbeeld van onze impact is het werk dat we hebben uitgevoerd bij onze klanten, waar we indrukwekkende resultaten hebben behaald, zoals een 60% vermindering van het energieverbruik door het optimaliseren van energiebeheersystemen. Daarnaast hebben we 50% besparing op het koelingsverbruik gerealiseerd door slimme technologie in te zetten, wat niet alleen kostenbesparingen opleverde, maar ook bijdroeg aan een comfortabeler binnenklimaat. Bovendien hebben we een 25% verlaging van de CO2-uitstoot bereikt, wat direct bijdraagt aan de verduurzamingsdoelen van onze klanten en de overgang naar een koolstofarme toekomst versnelt.

Waarom is het belangrijk voor Next Sense om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?

Deelname aan een platform als Smart WorkPlace biedt Next Sense de mogelijkheid om onze expertise te delen met een bredere groep professionals en organisaties die net als wij geloven in de toekomst van slimme en duurzame werkplekken. Door deel uit te maken van dit netwerk kunnen wij waardevolle inzichten opdoen, samenwerken met gelijkgestemde partners en onze oplossingen verder optimaliseren. Daarnaast is het essentieel om de dialoog aan te gaan over de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de verduurzaming van werkplekken. Platforms zoals Smart WorkPlace bieden ons een podium om best practices en innovaties te delen, en om gezamenlijk met andere stakeholders de markt te versnellen richting energie-efficiënte en toekomstbestendige werkomgevingen. Dit draagt niet alleen bij aan ons eigen doel van decarbonisatie, maar versterkt ook de bredere beweging naar een duurzamer bedrijfsleven.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven