Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid vanuit Technogym's perspectief

Duurzaamheid komt in allerlei vormen voor. Technogym stelt hierbij wellness voorop. In deze blog vertellen ze over de invloed van lichaamsbeweging op wellness.

Ons duurzaamheidsbeleid richt zich op drie velden; wellness, levensstijl voor iedereen, verantwoordelijke innovatie en design en wellness voor de samenleving. Al sinds 1993 bevorderd Technogym een gezonde levensstijl om positieve veranderingen wereldwijd te introduceren. Nerio Allesandri's Wellness Foundation, gebaseerd op regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en een positieve mentale instelling heeft bijgedragen aan hoe mensen fitness en gezondheid ervaren. De samenwerking tussen Technogym en de Wellness Foundation streeft ernaar om iedereen een sociale kans te bieden waarbij wellness leidt tot een sociale verbetering.

Wellness

Onze missie om een gezonde wellness levensstijl voor iedereen toegankelijk te maken, moedigen wij aan door middel van zowel lokale als globale samenwerkingen aan te gaan. Denk hierbij ook aan onze jaarlijkse "move for a better world" campagne waarbij onze partners hun leden zullen aanmoedigen om zoveel mogelijk 'moves' te verzamelen. Leden verzamelen deze moves door hun work-outs te registreren via onze app. De partner met de meest behaalde moves ontvangt een Technogym sportpakket om te doneren/ schenken aan een (lokaal) goed doel. Via het Technogym ecosysteem proberen wij onze partners door middel van AI ook te ontlasten. Consumenten die inloggen op de Technogym app (verbonden met de MyWellness cloud) kunnen door middel van het scannen van een QR-code op de sporttoestellen onder begeleiding van een instructeur, maar ook zelfstandig een test afleggen en aangeven wat hun sportdoel is. De AI kan dan sportprogramma's aanbieden en door het registreren van de work-outs zal hier ook de progressie in worden bijgewerkt en zal de gebruiker continu gemotiveerd en gestimuleerd worden. Personal trainers en fitness instructeurs kunnen ook zelf een gepersonaliseerde training toewijzen aan de sporter. Door continue het digitale Technogym ecosysteem te verbeteren kunnen we steeds meer mensen bereiken en motiveren om te bewegen en maken we de gezonde wellness leefstijl toegankelijk voor iedereen, waar de gebruiker ook is, thuis, in de sportschool of in de sportschool op kantoor.

WEF

Sinds 2009 draagt Technogym ook bij aan de initiatieven van het World Economic Forum op het gebied van gezondheidszorg. Binnen het WEF is Alessandri een van de promotors die zich richt op thema's als gezondheid en kwaliteit van leven. Voor overheden is het een kans om de impact op de kosten van de gezondheidszorg te verminderen en een overheidsbeleid uit te voeren dat de gezondheid in alle aspecten van het maatschappelijk middenveld bevorderd. Daardoor ontstaat er een kans voor bedrijven om welzijnsprogramma's aan te bieden aan werknemers om zo hun levenskwaliteit te verbeteren door regelmatige lichaamsbeweging te stimuleren, maar tegelijkertijd zal de werkgever merken dat de productiviteit en creativiteit verbeteren.

Meer lezen over duurzame initiatieven? Dit en andere artikelen zijn te vinden in ons gratis E-zine 'Duurzaamheid'

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven