De invloed van een goede werkplek

De invloed van een goede werkplek

Wat is de waarde in kennisdeling en fysieke ontmoetingen? Dit is een van de vragen die tijdens de Round Table 'Hybride Werk' gesteld werd.

Bram Aarntzen, Solution director bij Planon was aanwezig bij de Round Table en gaf hier zijn inzichten.

Center point of gravity

Bram Aarntzen, Solution director bij Planon, vertelt over 'center point of gravity' in het vraagstuk van de waarde van het kantoor: “Waarom worden we naar bepaalde werkplekken toegetrokken? Verschilende factoren oefenen hierop invloed uit. Zoals werkafspraken, reistijd, weersomstandigheden en de aanwezigheid van collega’s. Zorg daarom voor een werkomgeving die je verleidt. Eerder in het gesprek werden hiervan al voorbeelden benoemd, maar denk bijvoorbeeld eens na over hoe een werkplek het welzijn van medewerkers positief beïnvloedt. Als je gezonder van kantoor naar huis gaat dan je binnenkwam, vul je die verleiding goed in.” Anca Gosselink, een van de andere aanwezigen, sloot aan bij die gedachtegang en voegde toe dat medewerkers naar kantoor komen, omwille van een variatie van persoonlijke redenen. “Dat kan gaan om reistijd en werk-privé balans. En vooral om samen met collega's te zitten en te werken.

Ook hybride in tijd

Een van de toehoorders, Anke van Eck van de ThuiswerkAcademie, stelde een vraag over de mogelijkheden van online informatie delen, bijvoorbeeld door middel van video’s, bij asynchroon werken. Aarntzen gaf hiervan een voorbeeld: “Ik werk veel met mensen in India en de Verenigde Staten. Een fors tijdsverschil. Dit zorgt ervoor dat ik niet altijd bij meetings aansluit, maar dat hoeft ook niet. Een transcript of een AI-samenvatting van een meeting werken goed. Dit dwingt je wel om vooraf goed na te denken en voor te bereiden, zodat je vergadering effectief is.”

Benieuwd naar meer inzichten? Lees het volledige Round Table verslag hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven