Hybride werken en de kamelenbult

Hybride werken en de kamelenbult

Een aantal momenten in de week puilt het kantoor uit van medewerkers, terwijl je op sommige tijdstippen een speld hoort vallen. Marco Rooks, Founder van Workhub, sprak er tijdens de Round Table over.

Niets forceren

Zelfs met onderlinge overeenstemming van medewerkers en teams is de ‘kamelenbult’ van kantoorbezetting nog altijd de werkelijkheid: de drukke maandag en dinsdag vormen de eerste bult, donderdag de tweede. “Niets forceren," pleitte Marco Rooks als Founder van Workhub “maar veel meer denken in flexibiliteit. Als een medewerker de bewuste keuze maakt om thuis te werken, op kantoor óf op een derde werkplek, dan wil je deze persoon in zijn kracht zetten. Geef de ruimte waaraan op dat moment behoefte is.” Experts oordeelden dat een optimaal ingerichte hybride werkomgeving waarde vertegenwoordigt voor je organisatie. Tegelijkertijd werd een lans gebroken voor de kracht en verbindingsmogelijkheden van kantoren. Rooks gaf aan: “Kijk vooral naar hoe medewerkers met wisselende ervaring elkaar versterken."

Vierdaagse werkweek

Een van de uitgangspunten tijdens de Round Table was het aantal dagen dat het kantoor open is, te beperken. Met de ‘ontwikkeldag’ op vrijdag en het sluiten van de kantoordeuren behaalde Afas het landelijke nieuws. Toch laten aanwezigen weten dat deze aanpak niet per se ‘nieuw’ is, maar misschien wel een trend. Rooks pleitte ervoor om beter te kijken naar de gedachte áchter een vierdaagse werkweek: “Staren we ons blind op input of gaan we voor output? Kijk kritisch naar wat medewerkers doen op een dag en de hoeveelheid taken die je wellicht achterwege kunt laten. In het Verenigd Koninkrijk en in Nederland werden pilots uitgevoerd om na te denken over andere manieren van werken, waarin je je meer richt op output gedurende een kortere werkweek.”

Lees het volledige Round Table verslag hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Marco  Rooks

Marco Rooks

Founder Popup Office / TJILL / Workhub, Workhub

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven