Een hectare groen op de gevel bij Sweco

Een hectare groen op de gevel bij Sweco

De nieuwe locatie voor architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco kenmerkt zich door zijn groene exterieur. De nieuwe Sweco-locatie opent in april 2025.

Het gebouw kenmerkt zich door een hectare groen op de gevel én het is ontworpen als aantrekkelijke plek voor meer dan dertig diersoorten in de stad.

Zusterbos

Het groene kantoorgebouw Wonderwoods is een Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of beter gezegd een Zusterbos. De in totaal één hectare aan groen in en op de gevel van Wonderwoods is geïnspireerd op de vegetatie van het Nationaal Park. Ook krijgt Wonderwoods een mobiliteitshub. De nieuwe, extra vestiging past goed in de strategie van Sweco Groep om de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst te ontwerpen. Samen met klanten en de kennis van 22.000 architecten, ingenieurs en adviseurs in Europa creëert het bureau slimme oplossingen voor het stedelijk gebied.

Opening

Juist op deze plek, midden in de stad en op het grootste OV-knooppunt van het land, komen veel van die uitdagingen samen. Het duurzame en innovatieve ontwerp van Wonderwoods, dat is ontwikkeld door G&S& (onderdeel van VolkerWessels), draagt daar prachtig aan bij. De geplande opening van het nieuwe Sweco-kantoor in Utrecht is in april 2025.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven