Planon en Schneider Electric breiden hun strategische samenwerking uit

Planon en Schneider Electric breiden hun strategische samenwerking uit

Schneider Electric heeft een overeenkomst getekend om zijn belang in Planon te verhogen tot een meerderheidsbelang van tachtig procent.

Planon, wereldwijd marktleider in software voor slim, duurzaam gebouwbeheer, is verheugd om een uitbreiding van zijn strategisch partnerschap met Schneider Electric, marktleider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, aan te kondigen.

Samenwerking

Op 17 december 2020 deed Schneider Electric een strategische minderheidsinvestering in Planon Beheer B.V., waarmee het een belang van 25% verwierf. Sinds de eerste strategische minderheidsinvestering in 2020 heeft het productaanbod van Planon diverse malen bewezen zeer complementair te zijn naast Schneiders Energy Management-aanbod voor slimme gebouwen.

Op 30 juli 2024 tekende Schneider Electric een overeenkomst om zijn belang in Planon te verhogen tot een meerderheidsbelang van 80%. De voorgestelde transactie zal de agnostische softwarestrategie van Schneider verder versterken, met Planons gevestigde en sterke positie in de wereldwijde gebouwenmarkt, cloud-gebaseerde IWMS-aanbod en abonnementgebaseerd softwarebedrijfsmodel waarmee het bedrijf goed gepositioneerd is om te profiteren van de snelgroeiende markt voor slimme gebouwsoftware.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven