BNW Index: autonomie als trend

BNW Index: autonomie als trend

Autonomie is een trend bij het hybride werken. De BNW Index belicht dit thema. 'Wanneer slaat autonomie door in individualisme?' is de titel van het interview met Jacqueline Creuwels en Joop van Duren (foto) in de BNW Index.

Ontwikkelingen in de werkomgeving, zoals de opkomst van hybride werken en de focus op flexibiliteit en autonomie, hebben geleid tot een verschuiving waarbij individuele behoeften en keuzes steeds meer centraal staan. Maar wanneer slaat autonomie door in individualisme? En in hoeverre zijn keuzes gemaakt door een individu, nog in het teambelang? Lector Joop van Duren en docentonderzoeker Jacqueline Creuwels van Zuyd Hogeschool geven hun visie op deze ontwikkeling. Een interview over individualisering in de werkomgeving. In een ‘happy workspace’ navigeren tussen keuzevrijheid en collectieve identiteit. 

Uitdagingen

De verschuiving naar meer individualisering brengt uitdagingen met zich mee voor organisaties. Hoe kunnen zij omgaan met de keuzes die medewerkers maken en hoe kunnen zij zorgen voor een balans tussen individuele belangen en organisatiedoelstellingen? Er wordt steeds meer op output gestuurd, waarbij mensen veel keuzevrijheid hebben in hoe, wanneer en waar ze hun werk doen. Maar als je dat te ver doorvoert, vermindert dat het WIJ-gevoel. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen gemeenschappelijke belangen en individuele behoeften.

Nieuwsgierig naar het gehele interview op de pagina's 58 en 59: Lees hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven