Gebouwen voor wonen en werken in Nieuw Delft

Gebouwen voor wonen en werken in Nieuw Delft

Ballast Nedam Development en de Gemeente Delft hebben een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van Nieuw Delft. Ondermeer wordt gewerkt aan mixed-use omgevingen voor wonen en werken.

Nieuw Delft is een nieuw stadsdeel - naast het historisch hart - in de gemeente Delft met ongeveer 2100 woningen, nieuwe kantoren, een stadspark van 20.000 m² en meer dan 40.000 m² aan stedelijke functies. Hier krijgen architectuur, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte en versterken we de economische positie van de stad. 

Vraaggestuurd

Leidend bij de ontwikkeling van Nieuw Delft is de vraag naar woon-, werk- en leefruimte door uiteenlopende groepen. Ook maatschappelijke voorzieningen zoals scholencombinatie Delfland vinden een plek in Nieuw Delft. De afgelopen jaren werkten particulieren, woongroepen, ontwikkelaars, bouwers en ondernemers al naast elkaar aan de totstandkoming van de Coendersbuurt. Het resultaat – een gevarieerde, aantrekkelijke leefomgeving – is een voorbeeld voor de ontwikkeling van de andere twee buurten, die ook steeds meer vorm krijgen: het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof.

Ballast Nedam onfermt zich onder andere over drie gebouwen met een diversiteit aan woningtypen, waarbij één gebouw aan de Ireneboulevard een mixed-use functie krijgt met zowel kantoorruimte als woningen. Ook is de ambitie voor een iconisch mixed-use gebouw op veld 7 aan de kop van het Van Leeuwenhoekpark herbevestigd, wat zowel werk- als woonruimte zal bieden. Beide projecten bieden een unieke kans voor bedrijven die op zoek zijn naar kantoorruimte in een dynamische omgeving. Tijdens het feestelijke ondertekenmoment (foto) bevestigden beide partijen hun samenwerking voor de laatste te ontwikkelen velden.

Ruimte voor vernieuwing

In Nieuw Delft is aandacht voor actuele thema's als duurzaamheid, mobiliteit en het veranderende klimaat. Dit is onder andere te zien aan slimme ontwerpen en oplossingen in de openbare ruimte en gebouwen. Nieuw Delft geeft zo verschillende mensen – ondernemers, gezinnen, studenten, ouderen, eventueel met een zorgvraag, en werkende jongeren – de kans om te leven en werken in een fijne wijk die voldoet aan moderne maatstaven.

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven