Duurzaamheid en gezondheid centraal bij kantoorontwerp

Duurzaamheid en gezondheid centraal bij kantoorontwerp

Bij de renovatie van het Sogeti kantoor in Utrecht heeft Tarkett bijgedragen aan een moderne werkomgeving met een focus op gezondheid en duurzaamheid.

Deze renovatie werd geleid door interieurarchitect Monique Vromans van het gerenommeerde bureau MV INT BRO, gevestigd in Naarden.

Gezond en duurzaam

Het project richtte zich op het moderniseren van de werkruimte, waarbij gezondheid en duurzaamheid centraal stonden. Om aan deze eisen te voldoen, zijn de innovatieve DESSO AirMaster tapijttegels en de DESSO & Ex Nature vloerkleden geselecteerd en geïnstalleerd. De DESSO AirMaster tapijttegels zijn gekozen vanwege hun superieure vermogen om fijnstof uit de lucht te halen, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere werkomgeving. Deze technologie ondersteunt niet alleen de luchtkwaliteit, maar verbetert ook het algehele welzijn van de werknemers. Als we bedenken dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het van groot belang dat de binnenlucht zo zuiver mogelijk is. De aanwezigheid en de grootte van stofdeeltjes of fijnstof zijn bepalend voor de luchtkwaliteit.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, kan tapijt een belangrijke rol spelen in het opnemen en vasthouden van fijnstof in het binnenklimaat. Een onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB) toonde in 2005 al aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt gelegd.

Ontwerp

Het tapijt past vernieuwde interieurontwerp en creëren een warme en uitnodigende sfeer. Dankzij de expertise van Monique Vromans en het team van MV INT BRO is het vernieuwde Sogeti kantoor een toonbeeld van modern design en duurzaamheid. De samenwerking tussen Tarkett en MV INT BRO heeft geleid tot een prachtig resultaat waar zowel de werknemers van Sogeti als de bezoekers van het kantoor dagelijks van kunnen genieten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven