Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

4 min

 

Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

De catering op de WorkPlace Xperience is in handen van Mood4Food. Het bedrijf is opgericht in 2009 en uitgegroeid tot een (h)eerlijke cateraar op de zakelijke evenementenmarkt.

Eigenaar en oprichter Driesse van de Weg vertelt vol passie over het succesvolle bedrijf dat hij samen met zijn vrouw en mede-eigenaar Zsa Zsa runt. “Mood4Food is voortgekomen uit eventbureau Trend Forward Events dat ik in 2004 gestart ben. In dat jaar heb ik ook mijn vrouw leren kennen”,  begint Driesse zijn verhaal. “Voor onze events huurden we veel cateraars in en Zsa Zsa was van mening dat wij dat met onze liefde voor heerlijk eten en drinken, zelf beter konden.” Van het een kwam het ander en dertien jaar later is Mood4Food een gerenommeerd cateraar die zich voornamelijk richt op de zakelijke evenementenmarkt.

Allround catering

Klanten en opdrachtgevers zijn bij Mood4Food aan het juiste adres voor allround catering, ofwel catering van a tot z én tot in de puntjes verzorgd. Van het meedenken met de opdrachtgevers over de juiste invulling en aankleding, tot de opbouw van een event en het op de gewenste momenten trakteren van bezoekers op de meest smaakvolle gerechten, goede koffie en mooie wijnen. Dat doen Driesse en Zsa Zsa samen met een toegewijd team van twaalf vaste medewerkers en de hulp van veel zzp’ers. “En altijd met een lach”, vult Driesse aan. “We zijn een heel persoonlijk bedrijf en hebben veel lol met elkaar. Tegelijkertijd zijn we super professioneel en genieten we oprecht van al het moois dat we samen neerzetten.”

Vegetarisch is standaard

De arrangementen die Mood4Food samen met haar vaste partners heeft samengesteld, vormen de basis voor ieder evenement. Maar het bedrijf is geen dertien- in-het- dozijn cateraar die werkt volgens een vast patroon. “Hoe wij ons onderscheiden in de markt? Door out of the box te denken, vernieuwend te zijn en altijd te zorgen voor een duurzame uitstraling”, legt Driesse uit. “Voor veel opdrachtgevers betekent een duurzame uitstraling, vegetarische catering. Daarom is onze standaard arrangementaanbieding dan ook 100% vegetarisch. Vlees- of visliefhebbers hoeven zich overigens geen zorgen te maken, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij houden van een lekker stukje vlees of vis, maar zorgen er altijd voor dat de producten van een goede afkomst zijn.”

Bewust kiezen voor een duurzame cateraar

De duurzame ambitie komt bij Mood4Food van binnenuit. Driesse: “Duurzaamheid begint al in ons kantoor met een dak vol zonnepanelen. We zijn kritisch op ons energieverbruik, rijden met een deels elektrisch wagenpark en delen onze autoritten zo optimaal mogelijk in. Daarnaast kopen we onze diensten en producten altijd verantwoord in, planten we bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren en doneren we geld aan Made Blue, om het waterverbruik tijdens een event te compenseren. Daarvoor brengen wij bij onze opdrachtgevers € 0,05 a € 0,10 per bezoeker in rekening. En dat wordt gewaardeerd. Voor veel opdrachtgevers is juist die duurzame ambitie en uitstraling een reden om voor ons te kiezen.”

Geen voedselverspilling

Voedselverspilling is ook een belangrijk speerpunt voor de cateraar. “Soms ontkom je er niet aan om eten weg te gooien, maar we hebben nu al vijf jaar een nauwe samenwerking met het Leger des Heils. Alle broodjes, wraps, salades en soepen die nog gekoeld of binnen de HACCP-norm te serveren zijn, worden wekelijks opgehaald door het Leger des Heils. Je hebt tenslotte altijd te maken met no-shows op een event. Als er 10% van de 800 bezoekers niet op komt dagen, betekent dat 250 overtallige broodjes. Hoe mooi is het dat we daar dak- en thuislozen blij mee kunnen maken?”

De Van Nelle Fabriek

De samenwerking met de Van Nelle Fabriek in Rotterdam start in 2017 als Mood4Food een event mag cateren dankzij een bevriende relatie die daar werkzaam is. Driesse: “Eigenaar Henk van Maanen had ons al eerder gespot bij andere events en besloot ons een kans te geven. Die pakten wij met beide handen aan, en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers hebben we op meerdere events in de fabriek de catering mogen verzorgen. Toen begin 2020 de samenwerking met de vorige vaste cateraar eindigde, kregen wij het verzoek om vaste cateraar te worden. Corona gooide roet in het eten, er waren simpelweg geen events. Maar inmiddels is het heerlijk werken op deze iconische locatie waar we tevens een eigen keukeninrichting en opslag hebben. De samenwerking met de Van Nelle Fabriek is ontzettend prettig. We begrijpen elkaar, spreken dingen naar elkaar uit en komen samen tot nieuwe ideeën. Zolang je goed met elkaar blijft communiceren en zorgt voor blije opdrachtgevers, betekent dat een win-winsituatie.”

We zijn ontzettend trots op Mood4Food en blijven nog heel lang de markt verrijken met een (h)eerlijk, duurzaam en compleet cateringconcept."

Delen:

Meer nieuws

Nieuw lab voor UvA door slimme aanpak bij netcongestie

Nieuw lab voor UvA door slimme aanpak bij netcongestie

dinsdag 22 april

Hoe realiseer je een nieuw Quantumlab te midden van netcongestie? RoyalHaskoningDHV helpt de Universiteit van Amsterdam ...

Lees meer

'Geen standaard tenderproces'

'Geen standaard tenderproces'

donderdag 17 april

Op de WorkPlace Xperience 2025 liet Rabobank met een sessie Tender Talks over Soft Services zien dat een innovatief tendertraject ...

Lees meer

Tweede editie van BNW Index gelanceerd op WorkPlace Xperience 2025

Tweede editie van BNW Index gelanceerd op WorkPlace Xperience ...

woensdag 16 april

YNNO en Smart WorkPlace (SWP) lanceerden vandaag de Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving (BNW Index) tijdens de WorkPlace ...

Lees meer

Iris Kranenburg wint ISS WorkPlace Talent of the Year

Iris Kranenburg wint ISS WorkPlace Talent of the Year

dinsdag 15 april

De winnares van de ISS WorkPlace Talent of the Year-award is Iris Kranenburg, werkzaam als Professional Huisvesting & ...

Lees meer

Annemarie Melissen wint ISS WorkPlace Manager of the year Award

Annemarie Melissen wint ISS WorkPlace Manager of the year Award

dinsdag 15 april

Tijdens de WorkPlace Xperience 2025 is Annemarie Melissen, Project Manager Real Estate bij FrieslandCampina, beloond ...

Lees meer

Navigating Stress wint de CSU Smart Solution of the Year Award 2025

Navigating Stress wint de CSU Smart Solution of the Year Award ...

dinsdag 15 april

Navigating Stress is uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. Geert Kruijswijk en Mirte ...

Lees meer

Full House Deal maakt ruimte voor 200.000 extra woningen

Full House Deal maakt ruimte voor 200.000 extra woningen

maandag 14 april

Door hybride werken worden kantoren structureel minder gebruikt. Veel organisaties kampen met lage bezettingsgraden, terwijl ...

Lees meer

Naar slimme kantoren en dynamische huurmodellen

Naar slimme kantoren en dynamische huurmodellen

maandag 14 april

Hybride werken gaat niet meer weg en dat heeft gevolgen voor de optimale werkplek op kantoor, nu en in de toekomst. In de ...

Lees meer

Whitepaper: Integrale waardengerichte businesscases

Whitepaper: Integrale waardengerichte businesscases

vrijdag 11 april

Businesscases en besluitvorming zijn een belangrijke stap in elk project. Maar hoe gaat de praktijk om met businesscases? ...

Lees meer

Duurzame werkomgeving die meebeweegt bij Essent

Duurzame werkomgeving die meebeweegt bij Essent

donderdag 10 april

In een gesprek met Smart WorkPlace vertellen Jan Klein Goldewijk (Essent) en YNNO-adviseur Jamie Douw over de realisatie ...

Lees meer

<span>Univé nieuwe partner Smart WorkPlace</span>

Univé nieuwe partner Smart WorkPlace

donderdag 10 april

De coöperatieve verzekeraar Univé wil verder blijven ontwikkelen naar de werkomgeving van de toekomst. Om nieuwe ...

Lees meer

Blog: Digitalisering loont

Blog: Digitalisering loont

woensdag 9 april

Steeds meer organisaties digitaliseren hun facility management processen. En dat is logisch: je bespaart kosten, verbetert ...

Lees meer

Mr. Green opent eerste franchise-locatie in Rotterdam

Mr. Green opent eerste franchise-locatie in Rotterdam

dinsdag 8 april

Mr.Green heeft op 28 maart 2025 de deuren geopend van zijn eerste franchise-locatie in Rotterdam, gelegen aan het Hofplein. ...

Lees meer

Croonwolter&dros nieuwe partner Smart WorkPlace

Croonwolter&dros nieuwe partner Smart WorkPlace

dinsdag 8 april

SWP-Partner Croonwolter&dros is al sinds 1875 druk met het ontwerpen, implementeren en beheren we onzichtbare technologieën ...

Lees meer

Impact van de gezonde werkomgeving op ons brein

Impact van de gezonde werkomgeving op ons brein

maandag 7 april

De City Table XL bij gemeente Amstelveen, samen georganiseerd met PD Group, gaf antwoord op een prangende vraag: wat doet ...

Lees meer

Wat verwacht generatie Z van flexibel werken?

Wat verwacht generatie Z van flexibel werken?

maandag 7 april

In haar blogreeks vertelt Petra de West over 'generaties op de werkvloer'. In aanloop naar de WorkPlace Xperience 2025 staat ...

Lees meer

Hoe de fysieke werkomgeving het verschil maakt

Hoe de fysieke werkomgeving het verschil maakt

vrijdag 4 april

Kantoren zijn al lang niet meer alleen plekken om te werken; ze zijn belangrijk voor de sociale contacten en het welzijn ...

Lees meer

De toekomst van contractbeheer met Grip Facility

De toekomst van contractbeheer met Grip Facility

donderdag 3 april

Grip facility presenteert tijdens de WorkPlace Xperience 2025 alles over hun nieuwe innovatie: Het Contract Dashboard. Meer ...

Lees meer

Ontmoet de designers van de toekomstige werkplek

Ontmoet de designers van de toekomstige werkplek

donderdag 3 april

Wat als je zelf kunt ervaren hoe je werkomgeving invloed heeft op je welzijn? In een ‘living lab’ binnen de ...

Lees meer

Waar innovatie en koffie samenkomen

Waar innovatie en koffie samenkomen

woensdag 2 april

In het hart van Amsterdam, heeft Rewire onlangs haar nieuwe kantoor geopend. En wat past beter bij een vooruitstrevende ...

Lees meer

Terug naar boven