Het 'nieuwe onderwijsgebouw' Woudestein is een boomhut met 6 verdiepingen
Het nieuwe onderwijsgebouw op Woudestein opende dinsdag voor de eerste keer zijn deuren. Studenten zijn enthousiast over de nieuwe onderwijsruimte. “De omgeving motiveert me om te studeren.”
Het nieuwe onderwijsgebouw op campus Woudestein is open. Dinsdagochtend volgen studenten er colleges of gebruiken ze de studieplekken. Sommigen komen er alleen om rond te kijken en foto’s te maken. “Je waant je in een waanzinnige boomhut.”
Wanneer je het Langeveldgebouw binnenkomt, oogt het groen en natuurlijk. De trap kronkelt in het midden van de ruimte, naast meterslange boomstammen, die functioneren als pilaren. Rondom een vierkant ‘tuintje’ op de begane grond waar een boom staat, zijn zitplekken en tafels. Rijen weelderige drakenklimop versieren de muren als een groene waterval. Het gebouw heeft alles wat studenten nodig hebben: veel zonlicht, stoelen en bureaus voor urenlang studeren, een snackmuur, een drinkwaterfontein, een koffieautomaat op elke verdieping, en schermpjes met ov-vertrektijden erop.
Mooie trap
Op een traptrede op de eerste verdieping staat een student een selfie te maken. Naast haar maakt een andere student foto’s van de begane grond. Ze zijn niet de enige die hun ogen uitkijken, ook Miguel Pinto, eerstejaars International Business Administration, bewondert het gebouw van binnen. “Het is briljant ontworpen”, zegt hij enthousiast. “De combinatie van functionaliteit en schoonheid is verbazingwekkend. Door de houten look, de bomen en de planten waan je je in een waanzinnige boomhut.” De mooiste vindt hij de trap. “Het is het middenstuk van het gebouw, alle ruimtes zijn eromheen gebouwd. Van de trap heb je zicht op verschillende etages en al het groene, het maakt het leuk om de trap te gebruiken in plaats van de lift.”
We moeten echt hiernaartoe!
Op de tweede verdieping werken studenten Yasmina Wacher en Nefeli Poulipoulou geconcentreerd op hun laptop. De zon schijnt door het raam naast ze, dat uitkijkt op de Plaza en de vijver. Beiden keken wekenlang ernaar uit om in dit gebouw te studeren. “Toen de universiteit de opening van het gebouw aankondigde op sociale media, tagde ik Yasmina met een bericht: ‘We moeten echt hiernaartoe!’”, vertelt Nefeli. Nefeli zette dinsdagochtend haar wekker extra vroeg aan en zit al sinds half negen in het gebouw. “Ik wist niet hoeveel mensen er zouden komen, ik wilde er zeker van zijn dat ik een mooie plek kon krijgen”, lacht ze. Is het een ideale plek om te studeren? “Nou, doordat het gebouw zo open is, is het een beetje rumoerig”, bekent Yasmina. “Je hoort mensen op andere verdiepingen praten of lopen. Dus als je je echt moet concentreren, moet je misschien een andere plek kiezen.” Toch vinden de twee studenten het gebouw fantastisch. Nefeli: “Het is zo’n mooie omgeving, het motiveert me om te studeren.”
De techniek werkt
In kamer 1.12 volgen tweedejaars bedrijfskundestudenten het college Professionele Ontwikkeling. Docent Floris de Lange vindt het een mooi gebouw met veel licht. “En het belangrijkste: alles werkt! Het geluid is goed in de zaal, het galmt niet. Met de techniek heb ik ook geen enkel probleem gehad”, vertelt hij. “Tijdens het college liepen bouwvakkers buiten af en toe langs het raam, dat is ook geinig om te zien.”
gemaild over auteursrechtelijk verhaal
Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren
maandag 10 januari
Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...
Oproep tot actie tijdens Sustainability Day
maandag 10 januari
Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...