Workplace Inside #3: René Keijzer

3 min

 

Workplace Inside #3: René Keijzer

In de rubriek WorkPlace Inside vertellen SWP Experts over hun persoonlijke verhalen. Wat zijn hun drijfveren? Wat doen zij in hun vrije tijd? Welke gave ervaringen willen ze graag met jou delen? Deze aflevering vertelt René Keijzer over zijn passie voor koken en het belang van een goed georganiseerde keuken als werkomgeving. René zoekt naar parallellen binnen zijn werk als Hoofd Facilitair Management bij DCMR en de organisatie van zijn keuken.

Koken

Ik kook thuis met grote regelmaat voor vrienden en vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Nieuwe concepten in een keuken of in het werk uit proberen spreekt mij erg aan. Dit geeft altijd nieuwe inzichten. En bij het eten heeft dit weer als extra voordeel dat er dan meestal ook goede gesprekken aan tafel zijn. Oprechte aandacht is er dan voor elkaar – aandacht en sociale binding hetgeen er door het hybride werken wel vaak bij inschiet. En daar moet je tijd voor maken. Net als voor je vrienden.

Mise en place

Zonder goede voorbereiding wordt het chaos en daarom besteed ik daar veel aandacht aan. Je kunt wel snel iets bereiden, maar als het complexer wordt dan moet je even de boel op orde maken. Je goed verdiepen in hetgeen je gaat bereiden. Tijd die het vraagt. Ingrediënten die nodig zijn (seizoensgebonden). En altijd vers! Is alles op orde dan gaat het ook van een leien dakje. En houd het schoon! In een schone werkomgeving is het overzichtelijk werken en dat geeft ook rust. Zo ook op het werk. Clean desk policy, dossiers op orde.

Smaken

Smaken verschillen nu eenmaal. Naar ieders mond koken is helaas niet mogelijk. Maar je kunt er wél achter zien te komen wat men graag lust. Vraag het ze. Zonde van al je werk als blijkt dat er één gast tussen zit die bijvoorbeeld een voedselallergie op gluten heeft. Ik merk ook in het werk dat er te weinig gevraagd wordt: “Wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren?” Ook daarin kunnen wij nog beter faciliteren. Maar ook hierin kun je het niet voor iedereen individueel in orde maken. Maar je moet  wel de basis op orde hebben.

Samenwerken

Uiteraard ga ik zelf ook graag uit eten. En dan het liefst in een restaurant met een open keuken. Kijken!  Het loopt pas goed in een keuken als iedereen dus die ‘mise en place’ op orde heeft, zijn rol weet, zijn verantwoording neemt en zijn taken goed uitvoert. Het is twee tot drie uur een topprestatie leveren. Waarbij er vooral geluisterd wordt wat de chef of de sous chef roept. Dan loopt de samenwerking perfect en mag het resultaat er zijn. Daar geniet ik dan van. En … het moet kloppen met de bediening. Het totaalplaatje. In het werk moet ook iedereen weten wat zijn rol en taak is. Overleg wekelijks met elkaar wat er gedaan moet worden. Klinkt zo simpel. Waarom gaat het dan toch vaak anders dan gewild? Communicatie begint bij jezelf. Je moet het wél doen.

Gezelschap

Thuis heb ik het voorrecht om mijn gezelschap zélf uit te kiezen. Op kantoor niet. Het hybride werken heeft ervoor gezorgd dat de sociale cohesie minder is geworden. Door meer actief op de werkvloer te zijn, een luisterend oor te bieden en te begrijpen waar men (meer) behoefte aan heeft op in te spelen. Zo voer ik met mijn vrienden thuis net zulke goede gesprekken als dat ik met collega’s op het werk doe. Al zijn de onderwerpen geheel anders, de oprechte aandacht is er bij beiden.

Delen:

Meer nieuws

Digitaal contractmanagement in de cateringbranche

Digitaal contractmanagement in de cateringbranche

donderdag 13 maart

The Food Office en Grip Facility slaan de handen ineen om cateringcontractmanagement te digitaliseren. Hierdoor worden de ...

Lees meer

Multifunctionele kantoorruimte in Raadhuis Amstelveen

Multifunctionele kantoorruimte in Raadhuis Amstelveen

woensdag 12 maart

Een mooi project van PD Group in Amstelveen. Dit is een volgende stap in het moderniseren van het historische Raadhuis na ...

Lees meer

Envalue nieuwe partner Smart WorkPlace

Envalue nieuwe partner Smart WorkPlace

woensdag 12 maart

Met data-gedreven inzichten en strategisch advies is Envalue de innovatiefste vastgoedadviseur van Nederland. Om bij te ...

Lees meer

Een schonere en duurzamere werkomgeving met Asito

Een schonere en duurzamere werkomgeving met Asito

dinsdag 11 maart

Asito werkt elke dag aan een betere leefomgeving. In 2028 wil Asito hét meest mensgerichte en data-gedreven schoonmaakbedrijf ...

Lees meer

Online debat: Slimme werkplekken, wat levert het op?

Online debat: Slimme werkplekken, wat levert het op?

dinsdag 11 maart

Samen met experts van Vodafone Business, Spacewell en Zens kijken we op woensdag 2 april in een online debat naar de waarde ...

Lees meer

Stem op ISS WorkPlace Manager en Talent of the Year

Stem op ISS WorkPlace Manager en Talent of the Year

dinsdag 11 maart

De genomineerden voor de ISS WorkPlace Manager en Talent of the Year Awards zijn bekend! Breng hier je stem uit!

Lees meer

Breng je stem uit op de CSU Smart Solution of the Year Award

Breng je stem uit op de CSU Smart Solution of the Year Award

maandag 10 maart

De genomineerde innovaties voor de CSU Smart Solution of the Year Award zijn bekend! Ontdek de innovaties en breng je stem ...

Lees meer

IHP Dashboard voor onderwijshuisvesting

IHP Dashboard voor onderwijshuisvesting

maandag 10 maart

Betrouwbare data is belangrijk om de juiste afwegingen te kunnen maken. Ook geeft het Dashboard gemeenten en schoolbesturen ...

Lees meer

Eindbeslissers massaal aanwezig tijdens WorkPlace Xperience

Eindbeslissers massaal aanwezig tijdens WorkPlace Xperience

donderdag 6 maart

Nu al – 6 weken voor de WorkPlace Xperience – zijn al meer dan 500 deelnemers geregistreerd. En nog belangrijker: ...

Lees meer

Hoe ontwikkel ik een multifunctionele accommodatie?

Hoe ontwikkel ik een multifunctionele accommodatie?

donderdag 6 maart

Leer alles over dit ondewerp tijdens de studiedag van HEVO. De studiedag is bedoeld voor bestuurders, beleidsmakers, projectleiders/managers ...

Lees meer

Duizend circulaire werkplekken voor Movares Group

Duizend circulaire werkplekken voor Movares Group

woensdag 5 maart

De uitvraag van Movares was zeer uitdagend: 1.000 circulaire werkplekken. Een interview over de uitdaging en het resultaat ...

Lees meer

SWP Talks #58: Employee Experience

SWP Talks #58: Employee Experience

woensdag 5 maart

Employee experience betekent meer dan alleen een goede koffiebar. Het is een belangrijk onderwerp in de moderne werkomgeving. ...

Lees meer

Ontwikkel je skills in workplace management

Ontwikkel je skills in workplace management

dinsdag 4 maart

Op 26 maart start de vernieuwde Basiscursus WorkPlace Management met een kennismakingsbijeenkomst. Een van de docenten, ...

Lees meer

Essentie van integrale businesscases (deel 2)

Essentie van integrale businesscases (deel 2)

dinsdag 4 maart

Dit artikel is een vervolg van deel 1 van de essentie van integrale businesscases, in dit artikel publiceerden Theo ...

Lees meer

Babyboomers en een gastvrij ontvangst

Babyboomers en een gastvrij ontvangst

maandag 3 maart

De verschillende generaties op kantoor, hoe breng je ze in verbinding? In deze artikelenreeks vertelt Petra de West, Business ...

Lees meer

Van monumentaal pand naar werkplek

Van monumentaal pand naar werkplek

donderdag 27 februari

Hoe maak je van een monumentaal pand een moderne werkomgeving? AENC vertelt over de transformatie van zorginstelling IJsselheem ...

Lees meer

Michael Kortekaas: energie, focus en veerkracht

Michael Kortekaas: energie, focus en veerkracht

donderdag 27 februari

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezond werk-privé balans en focus op de dingen die je wilt bereiken? ...

Lees meer

Durf te kiezen: gebruik gaat boven bezit

Durf te kiezen: gebruik gaat boven bezit

woensdag 26 februari

Flexibele werkomgevingen zijn een belangrijk onderdeel van de moderne werkomgeving. In gesprek met Robin Paul van Eck, Marketing ...

Lees meer

Als partners elkaar strategie verwezenlijken

Als partners elkaar strategie verwezenlijken

woensdag 26 februari

Het realiseren en vervolgens beheren en onderhouden van locaties voor hoger en academisch onderwijs vereist specifieke expertise. ...

Lees meer

Fietser kan flínk besparen volgens IWG

Fietser kan flínk besparen volgens IWG

dinsdag 25 februari

Woon-werkverkeer verandert razendsnel. Onlangs werd duidelijk dat steeds meer Nederlandse forensen de fiets pakken, dankzij ...

Lees meer

Terug naar boven