Fred Kloet presenteert SWP Gids 2018

Fred Kloet presenteert SWP Gids 2018

De werkomgeving wordt een katalysator voor sociale innovatie. Dat blijkt uit het jaarlijkse marktonderzoek van Smart WorkPlace, de Gids 2018, gepresenteerd door een van de initiatiefnemers van Smart WorkPlace, Fred Kloet.

De Gids 2018 is gebaseerd op onderzoeken uit de markt. Smart WorkPlace beperkt zich daarbij niet tot wat haar eigen netwerk van koplopers produceert. De sectoren HR, IT, Mobiliteit, Vastgoed, Facility Management en Maintenance worden gemonitord. Een jaar lang wordt holistisch, integraal en met eindgebruikersperspectief naar de wereld van werken gekeken. Smart WorkPlace selecteert het beste, analyseert en extraheert dat wat er echt toe doet. 

Visie

Zo ontstaat een visie op hoe zich de markt van slimme, gezonde en circulaire werkomgevingen ontwikkelt en hoe Smart WorkPlace met haar partners de rol van koploper wil invullen. In de zomer wordt De Gids geschreven en gepubliceerd. In eerste instantie voor haar partners en hun relaties, maar zeker ook voor de eigen programmering van Smart WorkPlace.

Stof daalt neer

Vorig jaar waren het een aantal kantelingen die samen tot een revolutie hebben geleid. Synchroniciteit, holisme en wijsheid vormden de katalysatoren voor verandering. Dit jaar lijkt het stof neer te dalen. Er is grip op ontwikkelingen en richting ontstaan. Het blijkt dat veel technologische ontwikkelingen het leven en werken echt makkelijker maken, waardoor aantoonbaar ruimte voor de menselijke behoeften en duurzame keuzen ontstaat. 

Mens en machine samen

Het volgende niveau van samenwerken in een grotere variatie met beeldtechnologie en Apps wordt zichtbaar. Nieuwe behoeften en mogelijkheden versnellen de ontwikkeling van nieuwe technologische antwoorden. Mens en machine komen steeds dichter bij elkaar. Fysiek en virtueel. Transdisciplinair en parametrisch. In de Twilight Zone van de reis van industrialisatie naar digitalisatie groeien de  mogelijkheden voor sociale innovatie. Vastgesteld kan worden dat de intrinsieke waarde van kennis in de mens zal blijven zitten en niet in een robot kan worden overgeplaatst. Het vertrouwen in de rol en beheersing van technologie is gegroeid.

Definitie van werkprocessen

Een nieuwe start voor wat betreft de definitie van werkprocessen staat voor de deur. Bedrijven worden op een andere leest geschoeid. En daarbij vormen gezondheid en vertrouwen het uitgangspunt. Informatiemanagement krijgt een bredere en waardevollere lading. De objecten in HR, IT, Mobiliteit, Vastgoed, Facility Management en Maintenance worden verbonden. De stap naar een all-electric wagenpark en vastgoedportefeuille is onomkeerbaar. Koffie- en kopieermachines krijgen hun eigen batterij, en lampen en sloten hun eigen IoT. In de huidige markt komt de term Future of Work dan ook veelvuldig in alle sectoren voorbij. De interoperabiliteit van data groeit.

Sociale innovatie

Daarom ademt De Gids dit jaar een andere sfeer uit. De cover geeft het beeld van een denkende vrouw. Ze is aan het overwegen waar de sociale innovatie toe zal leiden. De in De Gids besproken thema’s dienen als B&B’s tijdens de reis waarvan Smart WorkPlace denkt dat zij die gaat maken. Langzaam maar zeker verdwijnt het industriële tijdperk met al haar fossiele verbranding naar de achtergrond. De slimme, gezonde en circulaire digitale wereld is binnen handbereik. De levensbestendige werkomgeving wordt een katalysator voor sociale innovatie.

Wilt u ook een presentatie van de Gids 2018?

De partners van Smart WorkPlace ontvingen de Gids 2018 al in augustus. Op 21 september presenteerde Fred Kloet de Gids 2018 tijdens de BIM Dialoogtafel net het BIM loket bij Amphia Ziekenhuis in Breda. Een kopie van deze presentatie kan hier worden gedownload. 

Vanaf oktober kan een op uw organisatie afgestemde presentatie van de Gids 2018 door Fred Kloet worden aangevraagd via Fred@SmartWP.nl Naast een presentatie met discussie van twee uur ontvangt u zes print exemplaren van de Gids 2018. Een pdf-versie van de Gids 2018 kan worden aangevraagd bij alle SWP Partners.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven