Agile werken legt nadruk op prestatie, niet op werkplek

Agile werken legt nadruk op prestatie, niet op werkplek

Meer nadruk op prestaties en kwaliteit en minder op de plek waar je werkt; dat is agile werken. Maar hoe kan het helpen in uw organisatie?

In de afgelopen jaren is de vraag naar flexibelere manieren van werken toegenomen, en onderzoek van de werkruimte van de Manpower Group toont vrij zeker dat 79% van de werknemers de optie bij hun huidige bedrijf wil en dit aantal is zelfs nog hoger onder jongere generaties van werknemers.

Uit onderzoek van het Agile Future Forum (AFF) bleek dat agile werkmethoden 3-13% van de personeelskosten bespaart, met het potentieel om die van 3% tot 7% ​​te verhogen, waar agile werkmethoden aanzienlijk werden geïmplementeerd.

Activiteit

Maar wat is agile werken nu precies? Door te kijken naar werk als een activiteit in plaats van een plek, richt agile werken zich op het elimineren van barrières die het behalen van doelstellingen in de weg staan. Agile werken zorgt voor een efficiënte bedrijfsomgeving door werknemers de vrijheid en flexibiliteit te geven om in verschillende delen van een kantoor te werken, of op afstand via hot desking, wanneer en hoe ze kiezen. Met minder beperkingen en meer flexibiliteit, ligt de nadruk meer op prestaties en kwaliteit en minder op waar taken worden uitgevoerd.

Naar verwachting zal 70% van de organisaties tegen 2020 flexibel kunnen werken en agile werk vormt de kern van deze overgang naar een meer flexibele manier om de werkplek te bekijken.

Dat het werkt blijkt uit meerdere case studies, die het Agile Future Forum (AFF) onlangs deelde. Zo groeide de productiviteit van Black Horse Finance's nieuwe business en fleet operations-afdeling met 10% groeide na de introductie van agile werken; het engagement van collega's steeg ook met 7%.

Flexibele werkopties

Agile werken is slechts een van de manieren waarop werkgevers meer flexibiliteit bieden in de kantooromgevingen van vandaag. Door flexibiliteit in hun team en werkruimte te introduceren, geven bedrijven hun werknemers de vrijheid om op de beste locatie te werken, gebruikmakend van hun tijd en middelen op de meest efficiënte manier. Het vermindert de hoeveelheid tijd die werknemers moeten reizen, door niet altijd terug te moeten naar uw bureau om productief te werken.

Agile werken is geen "one size fits all" -theorie, maar kan waarde voor zowel de werkgever als de werknemer opleveren. En gezien de stijging van het aantal verzoeken van gebruikers voor flexibele werkruimten (in 2016 in het Verenigd Koninkrijk al met 20%), is het duidelijk dat meer bedrijven geïnteresseerd zijn in alternatieven voor traditionele kantoorruimte.

Bron: All Work

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven