Grote internationale bedrijven roepen op tot klimaatactie

Grote internationale bedrijven roepen op tot klimaatactie

Twee jaar na het klimaatakkoord van Parijs roept een brede alliantie van 54 internationale bedrijven uit alle continenten op tot ambitieuze klimaatactie als basis voor toekomstig economisch succes.

In een gezamenlijke verklaring stellen deze 54 bedrijven - waaronder Smart WorkPlace Founding Partners Philips en Interface – voor de G20 te gebruiken om concrete langetermijn maatregelen te treffen voor het versnellen van een wereldwijde koolstofarme economie. Tot de maatregelen behoren: een geleidelijke afschaffing van subsidies voor fossiele brandstoffen in 2025, een goede prijs voor CO2 en duidelijkheid over klimaatgerelateerde financiële risico's.

Randvoorwaarden

In de verklaring pleiten de bedrijven voor randvoorwaarden die de basis leggen voor een weg naar beperking van de wereldwijde temperatuurstijging tot ruim onder de 2 ° Celsius. Deze moeten hen in staat stellen actief bij te dragen aan de uitvoering van de Overeenkomst van Parijs. Ze stellen dat een koolstofarme ontwikkeling banen en welvaart zal veiligstellen, waardoor een nieuwe golf van innovatie en ondernemerschap van de grond komt.

Momentum pakken

De coalitie richt zich ook tot de staatshoofden die eerder deze maand bijeenkwamen op de "One Planet Summit" in Parijs. Ze roepen de regeringen op om het momentum van de Overeenkomst van Parijs te blijven gebruiken voor de ontwikkeling en implementatie van strategieën voor decarbonisatie op de lange termijn.

Wereldwijde decarbonisatie

"Met deze verklaring sturen bedrijven een sterk signaal naar wereldleiders dat ze klaar zijn om hun bijdrage te leveren aan een koolstofarme economie in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs", zegt Sabine Nallinger, Managing Director van de Duitse Stichting 2° die deze verklaring heeft georganiseerd. "De bedrijven maken duidelijk dat de wereldwijde decarbonisatie al plaatsvindt en dat deze versneld moet worden. Degenen die op de hoogte blijven van deze trend zullen de transformatie vormgeven en het meest profiteren van de waardecreatie in een toekomstige koolstofarme economie ", aldus Nallinger.

Bron: DSM

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven