Vragen over een integrale aanpak van wellbeing
Op 7 oktober sprak Claire lutje Schipholt (ABN AMRO) tijdens het webinar ‘Is vastgoed de sleutel voor wellbeing?’ over een integrale aanpak van wellbeing. Ze kreeg naar aanleiding daarvan twee vragen.
Het webinar ‘Is vastgoed de sleutel voor wellbeing?’ werd georganiseerd door CoreNet Global Benelux Chapter en Smart WorkPlace. Tijdens het webinar kwamen al verschillende vragen aan de orde. Hieronder geeft Claire lutje Schipholt antwoord op de twee vragen die aan haar gesteld werden.
Ik loop nu stage en doe juridisch onderzoek naar thuiswerken. Is de huidige wet- en regelgeving wel afdoende, wat zijn de knelpunten en hoe kom je tot duidelijke wettelijke kaders om thuiswerken goed te regelen?
“Naar mijn mening is de huidige wet- en regelgeving vooral gericht op een juiste en gezonde thuiswerkplek met de focus op een ergonomische werkplek. Wij willen ons echter ook richten op hoe we onze collega’s tijdens het thuiswerken nog verder kunnen motiveren om gezond te werken. Daarbij denk ik aan meer bewegen, gezond eten, zorgen dat je ook sociale interactie hebt met collega’s, etcetera. Vanuit ABN AMRO richten we ons op de vier energiebronnen en proberen we medewerkers bewust te maken van hun eigen energiemanagement gedurende de dag. Ik vind het lastig om te bedenken hoe we komen tot duidelijkere wettelijke kaders. Daar ligt niet mijn expertise.”
Is het een idee om het belang van ontmoeten te versterken? Vergt dit wellicht een nieuwe vorm van coaching?
“We vinden inderdaad het ontmoeten van collega’s en een goede relatie hebben met je collega’s een belangrijke energiebron voor medewerkers. Je merkt dat nu iedereen alweer een tijdje thuiswerkt daar meer aandacht voor komt. Het gevaar is namelijk dat medewerkers te weinig sociale interactie hebben met hun collega’s. Een andere manier van coaching kan daarbij helpen. Het is ook echt noodzaak om in deze tijd goed op elkaar te letten en elkaar meer te coachen op een juiste balans gedurende je werkdag. Je kan van alles proberen te faciliteren, het gaat echter vaak ook om een verandering van gedrag en daarin speelt coaching van elkaar een grote rol. Ik denk wel dat als we straks na Covid-19 weer een paar keer per week naar kantoor gaan het ontmoeten van collega’s ook weer makkelijker wordt. Al moet je je beseffen dat je je ook heel eenzaam kan voelen in een ruimte met veel mensen dus het blijft een belangrijk punt van aandacht.”
Het hele webinar terugkijken? Klik dan hier.
Basiscursus WorkPlace Management krijgt rapportcijfer 8
zaterdag 23 december
De Basiscursus WorkPlace Management is met het rapportcijfer 8 goed gewaardeerd door de cursisten. Wil jij 2025 goed beginnen? ...
De top 5 best gelezen artikelen van 2024
zaterdag 23 december
De meest gelezen artikelen van 2024 zijn bekend! Benieuwd naar welke artikelen je dit jaar niet mocht missen? Bekijk ze ...