Verbetering van kantoorruimte en energie-efficiëntie

Verbetering van kantoorruimte en energie-efficiëntie

Het optimaliseren van de duurzaamheid op de werkplek is tegenwoordig cruciaal voor bedrijven. In dit artikel van Spacewell bekijken ze een casestudy van Merck.

Met toenemende richtlijnen en normen voor duurzaamheid en energie-efficiëntie voor bedrijfsgebouwen, samen met strenge ESG-beleid, is het van essentieel belang voor bedrijven die voorop willen blijven lopen om hun energieverbruik effectief te beheren.

Naleving van energie-efficiëntie

Voor veel bedrijven is de overgang naar duurzame praktijken niet langer optioneel. Bedrijven zijn nu verplicht om paden te bewandelen om netto-nul uitstoot te bereiken, waarmee ze hun inzet voor milieuvriendelijkheid aantonen. Overheidsvoorschriften en richtlijnen, zoals de EU-richtlijn Energie-efficiëntie (EED), spelen een cruciale rol bij het verplichten van concrete stappen voor bedrijven in heel Europa om energieverbruik en emissies te verminderen. De EED vereist dat lidstaten energie-efficiëntiemaatregelen implementeren in verschillende sectoren, waaronder industrie, gebouwen en transport.

Het doel: verbeter ruimte-efficiëntie en duurzaamheid

De Merck Groep streefde ernaar om de CO2-uitstoot van zijn vastgoed drastisch te verminderen om voorop te lopen in duurzame energie, middelen te besparen en werkruimtes te optimaliseren voor hybride werken. Erkennend dat er een verband bestaat tussen ruimte- en energie-efficiëntie, gaven ze prioriteit aan het begrijpen van ruimtebezetting en -gebruik. Onderbenutte en energie-inefficiënte gebieden, waaronder hele verdiepingen of gebouwen, konden dan tijdelijk worden gesloten, buiten gebruik worden gesteld of een andere bestemming krijgen.

Ontdek hoe Merck ruimte- en energie-efficiënte commerciële gebouwen heeft gemaakt in het volledige artikel.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven