Workplace Inside #3: René Keijzer

3 min

 

Workplace Inside #3: René Keijzer

In de rubriek WorkPlace Inside vertellen SWP Experts over hun persoonlijke verhalen. Wat zijn hun drijfveren? Wat doen zij in hun vrije tijd? Welke gave ervaringen willen ze graag met jou delen? Deze aflevering vertelt René Keijzer over zijn passie voor koken en het belang van een goed georganiseerde keuken als werkomgeving. René zoekt naar parallellen binnen zijn werk als Hoofd Facilitair Management bij DCMR en de organisatie van zijn keuken.

Koken

Ik kook thuis met grote regelmaat voor vrienden en vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Nieuwe concepten in een keuken of in het werk uit proberen spreekt mij erg aan. Dit geeft altijd nieuwe inzichten. En bij het eten heeft dit weer als extra voordeel dat er dan meestal ook goede gesprekken aan tafel zijn. Oprechte aandacht is er dan voor elkaar – aandacht en sociale binding hetgeen er door het hybride werken wel vaak bij inschiet. En daar moet je tijd voor maken. Net als voor je vrienden.

Mise en place

Zonder goede voorbereiding wordt het chaos en daarom besteed ik daar veel aandacht aan. Je kunt wel snel iets bereiden, maar als het complexer wordt dan moet je even de boel op orde maken. Je goed verdiepen in hetgeen je gaat bereiden. Tijd die het vraagt. Ingrediënten die nodig zijn (seizoensgebonden). En altijd vers! Is alles op orde dan gaat het ook van een leien dakje. En houd het schoon! In een schone werkomgeving is het overzichtelijk werken en dat geeft ook rust. Zo ook op het werk. Clean desk policy, dossiers op orde.

Smaken

Smaken verschillen nu eenmaal. Naar ieders mond koken is helaas niet mogelijk. Maar je kunt er wél achter zien te komen wat men graag lust. Vraag het ze. Zonde van al je werk als blijkt dat er één gast tussen zit die bijvoorbeeld een voedselallergie op gluten heeft. Ik merk ook in het werk dat er te weinig gevraagd wordt: “Wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren?” Ook daarin kunnen wij nog beter faciliteren. Maar ook hierin kun je het niet voor iedereen individueel in orde maken. Maar je moet  wel de basis op orde hebben.

Samenwerken

Uiteraard ga ik zelf ook graag uit eten. En dan het liefst in een restaurant met een open keuken. Kijken!  Het loopt pas goed in een keuken als iedereen dus die ‘mise en place’ op orde heeft, zijn rol weet, zijn verantwoording neemt en zijn taken goed uitvoert. Het is twee tot drie uur een topprestatie leveren. Waarbij er vooral geluisterd wordt wat de chef of de sous chef roept. Dan loopt de samenwerking perfect en mag het resultaat er zijn. Daar geniet ik dan van. En … het moet kloppen met de bediening. Het totaalplaatje. In het werk moet ook iedereen weten wat zijn rol en taak is. Overleg wekelijks met elkaar wat er gedaan moet worden. Klinkt zo simpel. Waarom gaat het dan toch vaak anders dan gewild? Communicatie begint bij jezelf. Je moet het wél doen.

Gezelschap

Thuis heb ik het voorrecht om mijn gezelschap zélf uit te kiezen. Op kantoor niet. Het hybride werken heeft ervoor gezorgd dat de sociale cohesie minder is geworden. Door meer actief op de werkvloer te zijn, een luisterend oor te bieden en te begrijpen waar men (meer) behoefte aan heeft op in te spelen. Zo voer ik met mijn vrienden thuis net zulke goede gesprekken als dat ik met collega’s op het werk doe. Al zijn de onderwerpen geheel anders, de oprechte aandacht is er bij beiden.

Delen:

Meer workplace inside

<span>WorkPlace Inside: Dagmar Groot</span>

WorkPlace Inside: Dagmar Groot

woensdag 28 augustus

In deze WorkPlace Inside vertelt Dagmar Groot, Founder van STER FM, over haar inspirerende reis naar ondernemer, en haar ...

Lees meer

WorkPlace Inside: Marco Verhoef

WorkPlace Inside: Marco Verhoef

woensdag 21 augustus

Voor Marco Verhoef is de balans tussen de binnen- en buitenwereld cruciaal. In deze WorkPlace Inside vertelt hij wat hem ...

Lees meer

<span>WorkPlace Inside #25: Edwin Kuster</span>

WorkPlace Inside #25: Edwin Kuster

woensdag 14 augustus

Van jeugdopleiding tot trainer, voetbal speelt een grote rol voor Edwin Kuster. In deze WorkPlace Inside vertelt hij over ...

Lees meer

<span>WorkPlace Inside #24: Reinier Nederhoed</span>

WorkPlace Inside #24: Reinier Nederhoed

woensdag 7 augustus

Reinier Nederhoed is van vestigingsmanager tot commercieel directeur gegroeid door de meubelbranche. Waar hij die energie ...

Lees meer

WorkPlace Inside #23: Frank van der Leest

WorkPlace Inside #23: Frank van der Leest

woensdag 31 juli

Frank van der Leest is sinds 2021 werkzaam voor Dustin en sinds maart als Head of Workplace & Real Estate verantwoordelijk ...

Lees meer

WorkPlace Inside #22: Willemijn Bergsma

WorkPlace Inside #22: Willemijn Bergsma

woensdag 24 juli

Willemijn Bergsma, directeur van FMXXL, begon als 8-jarig meisje met korfbal en werd Nederlands kampioen in de reserve Korfbal ...

Lees meer

WorkPlace Inside #21: Melvin Schalkx

WorkPlace Inside #21: Melvin Schalkx

woensdag 10 juli

Drijfveren en inspiratie zijn onderwerpen die voor iedereen belangrijk zijn tijdens werk. Melvin Schalkx vertelt in deze ...

Lees meer

WorkPlace Inside #20: Joeri Noijen

WorkPlace Inside #20: Joeri Noijen

woensdag 3 juli

Het is weer tijd voor een nieuwe serie van WorkPlace Inside berichten. Het belang van ‘niet geschoten is altijd mis’ ...

Lees meer

WorkPlace Inside #19: Thomas Nobel

WorkPlace Inside #19: Thomas Nobel

woensdag 20 september

Een goede voedingsbodem is belangrijk, ook voor professionals. Thomas Nobel blikt in deze WorkPlace Inside terug op wat ...

Lees meer

WorkPlace Inside #18: Eric de Wit

WorkPlace Inside #18: Eric de Wit

woensdag 13 september

Eric de Wit is sinds 2013 werkzaam voor HEYDAY en sinds mei dit jaar als business manager verantwoordelijk voor HEYDAY Consultancy. ...

Lees meer

WorkPlace Inside #17: Jim Teunizen

WorkPlace Inside #17: Jim Teunizen

woensdag 16 augustus

Vakmanschap, familie en circulariteit. Jim Teunizen is 'Aanjager Circulaire Bouweconomie' bij Alba Concepts en vertelt in ...

Lees meer

WorkPlace Inside #16: Martijn Schmale

WorkPlace Inside #16: Martijn Schmale

woensdag 2 augustus

Martijn heeft circa 13 jaar geleden Marts opgericht. Marts bied complete dienstverlening op het gebied van huisvesting. ...

Lees meer

WorkPlace Inside #15: Jamie Douw

WorkPlace Inside #15: Jamie Douw

woensdag 26 juli

Jamie Douw is Adviseur Facilitair & Huisvesting bij Rever Interieurprojecten. In deze editie van WorkPlace Inside vertelt ...

Lees meer

WorkPlace Inside #14: Anke van Eck

WorkPlace Inside #14: Anke van Eck

woensdag 19 juli

Anke van Eck is thuiswerkexpert, maar ook liefhebber van natuur, muziek, musea en vrijheid. In deze WorkPlace Inside vertelt ...

Lees meer

WorkPlace Inside #13: Diane van Dijk

WorkPlace Inside #13: Diane van Dijk

woensdag 12 juli

Diane van Dijk is Commercieel Directeur van SWP-Partner CSU. Maar naast haar baan is hardlopen een steeds belangrijkere ...

Lees meer

<span>WorkPlace Inside #12: Hans Reineke</span><span> </span>

WorkPlace Inside #12: Hans Reineke 

woensdag 9 november

In de twaalfde editie van WorkPlace Inside vertelt Hans Reineke, oprichter en partner van Hollandse Nieuwe, over schaatsen ...

Lees meer

Workplace Inside #11: Willem Adriaanssen

Workplace Inside #11: Willem Adriaanssen

woensdag 26 oktober

Wat maakt een goede consultant, of een goed team? En hoe helpt zeilen hierbij? In dit nieuwe deel van Workplace Inside vertelt ...

Lees meer

<span>Workplace inside #10: Silvia de Haan</span>

Workplace inside #10: Silvia de Haan

woensdag 19 oktober

In deze nieuwe editie van WorkPlace Inside vertelt Silvia de Haan over architectuur, en hoe architectuur parallel staat ...

Lees meer

WorkPlace Inside #9: Nick Lettink

WorkPlace Inside #9: Nick Lettink

woensdag 12 oktober

‘Sfeer’ is heel belangrijk voor Nick Lettink. Niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten. Nick (links) vertelt ...

Lees meer

<span>WorkPlace Inside #8: Bram Aarntzen</span>

WorkPlace Inside #8: Bram Aarntzen

woensdag 28 september

Bram Aarntzen vertelt over zijn hobby, uitlaatklep en zijn vriendengroep. Tevens schetst Bram de parallellen tussen zijn ...

Lees meer

Terug naar boven