WorkPlace Inside: Dagmar Groot

<span>WorkPlace Inside: Dagmar Groot</span>

In deze WorkPlace Inside vertelt Dagmar Groot, Founder van STER FM, over haar inspirerende reis naar ondernemer, en haar droom voor de toekomst.

Levensles

Soms krijgt het leven een andere wending, waardoor je heel anders naar de dingen gaat kijken. Ik had plezier in mijn werk en was heel gelukkig, maar op de achtergrond knaagde altijd wel de behoefte om voor mezelf te beginnen. Mijn overtuiging om dingen anders en vooral beter te doen zaten diep in mij verstopt. Iedere keer liep ik tegen dezelfde problematiek aan. Zoals vele andere durfde ik de stap niet te nemen omwille van de fijne en goed betaalde baan en natuurlijk risicomijdend gedrag.

Totdat eind 2017 mijn kerngezonde vader van de ene op de ander dag heel ernstig ziek werd en een paar maanden later overleed. Dit was een hele zware en verdrietige periode, maar ook bijzonder genoeg een hele mooie periode. Mijn zusje en ik waren zo veel mogelijk bij onze ouders en hebben samen met mijn moeder (en heel veel familie en vrienden) geprobeerd het tot en met de laatste dag zo fijn mogelijk voor mijn vader te maken. We hebben oude herinneringen opgehaald, gelachen en natuurlijk gehuild. Maar het allermooiste vond ik de innerlijke rust en kracht die hij uitstraalde, hij was niet bang en niet onzeker. Het was oké. Toen we onze verbazing hierover uitspraken zei hij; ik ben heel dankbaar voor de mooie tijd die ik heb gehad en ik heb echt alles gedaan wat ik wilde doen.

Hoe bijzonder als je zo in het leven kan staan? Hoe mooi dat hij dat kon zeggen. En toen bedacht ik me dat ik ook wel eens kritisch naar mijn eigen leven mocht kijken. Stiekem lag er al een heel uitgewerkt plan met een visie over STER FM op de plank, alleen had ik niet de moed om het te gaan doen. Sinds die dag wel, ik barst van de energie, volg mijn hart en ben heel dankbaar voor deze mooie en laatste levensles van mijn lieve en slimme vader. Dus mijn leven staat nu in het teken van mijn droom na leven.

Mijn droom

Jong talent het mooie Facility Management vak te laten zien, te leren en te helpen kiezen bij hun vervolgstappen. Ik ben iemand die altijd heel graag persoonlijk contact heeft en dat kan ik nu heel goed toepassen. Dagelijks heb ik contact met onze junior professionals en help ik ze zowel inhoudelijk als persoonlijk op weg. Door middel van interim-opdrachten op het gebied van Facility Management krijgen zij een unieke kans om verschillende ervaringen en kennis op te doen en zodoende ook te ontdekken wat uiteindelijk echt goed bij hun past. Mijn droom is dan ook om het platform voor jong facility talent te zijn, waar we hun goed en persoonlijk op weg helpen, mooie kansen bieden en de ogen openen. Door mijn persoonlijke coaching krijgt elke junior professional de gewenste aandacht en ondersteuning waar nodig.

Ontspannen

Doordat ik een eigen bedrijf heb, zou je natuurlijk de dagen en weken kunnen vullen met werken, maar ik heb er heel bewust voor gekozen dat niet te doen. Ik probeer regelmatig een fijne vakantie of vrije tijd met mijn gezin te plannen en je vindt me ook regelmatig op het schoolplein. Ik zorg voor een goede balans in werk en privé. De meest fijne vakantie is voor mij op een ligbedje aan het strand of lekker met vrienden en familie skiën. Ik sta heel Bourgondisch in het leven, geniet van gezellige mensen, eten en drinken. Ik probeer van elke dag te genieten, met de wijze les van mijn vader in mijn achterhoofd. Vakantie is ook heel goed om je hoofd leeg te maken en de batterij op te laden. Altijd na een vakantie heb ik weer een hele goede ingeving waarmee ik aan de slag ga, mijn hersenen werken dus het beste als ik even goed ontspan.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Dagmar  Groot

Dagmar Groot

Directeur, STER Facility Management

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven