Madaster lanceert platform speciaal voor studenten
Smart WorkPlace partner Madaster lanceert een online educatie omgeving voor studenten om bouwontwerpen te kunnen testen op circulariteit. Vanaf heden kunnen studenten aan de slag met het Madaster platform.
Met het Madaster platform kunnen studenten hun eigen materialenpaspoort genereren en zeer concreet inzicht krijgen in de circulariteit van de gebouwen en constructies die ze zelf ontwerpen.
Van theorie naar praktijk
Het onderwijs loopt vaak voorop als het gaat om innovaties. Overal in Nederland starten onderwijsinstellingen met het integreren van circulariteit en wetenschappelijke onderzoeken naar circulair bouwen zijn in volle gang. Steeds vaker komt er dan ook een vraag naar een praktische toepassing van de theorie. Speciaal om die vraag te beantwoorden heeft Madaster een online educatie omgeving ontwikkeld. Opleidingen die van de Madaster edu-omgeving gebruik willen maken, kunnen een account voor hun studenten aanmaken. Hiermee kunnen de studentdossiers worden aangemaakt en (centraal) beheerd. De studentomgeving wordt tegen een gereduceerd tarief aangeboden ten opzichte van het reguliere Madaster aanbod. Zo kunnen studenten de brug slaan tussen theorie en praktijk en van hun eigen ontwerpen een materialenpaspoort generen en bijvoorbeeld testen op circulariteit.
Afval is materiaal zonder identiteit
Grondstoffen zijn gelimiteerd en schaars voorhanden. Om materialen oneindig beschikbaar te houden dienen ze gedocumenteerd te worden, zodat ze niet eindigen op de alsmaar groter wordende afvalberg. In Madaster worden materialen en gebouwen gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit het Madaster platform kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. De materiële, circulaire en financiële informatie in een materialenpaspoort biedt particulieren, bedrijven, overheden en wetenschap een beter inzicht in de materiaalhuishouding in de gebouwde omgeving. Hergebruik van materialen wordt eenvoudiger, slim ontwerpen gestimuleerd en afval geëlimineerd.
Sander Beeks, Business Support bij Madaster over de Madaster edu-omgeving: “We moeten nú onze gewoontes en gebruiken veranderen om de wereld van morgen te garanderen. Studenten zijn die wereld van morgen en om hen kennis te laten maken met de nieuwste technologieën, heeft Madaster de educatie omgeving gebouwd. Met een simpele licentie kunnen onderwijsinstellingen wereldwijd hun studenten laten experimenten met circulariteit en ze daarmee voorbereiden op de wereld van morgen.”
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...