Nieuwe Klimaatroutekaart 2030 van Tarkett

Nieuwe Klimaatroutekaart 2030 van Tarkett

Smart WorkPlace partner Tarkett wil in 2030 in de hele waardeketen de uitstoot van broeikasgassen verminderen met 30%, vergeleken met 2019. Dat blijkt uit de nieuwe Klimaatroutekaart voor 2030.

Deze routekaart is in lijn met de doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs, om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C.

Tarkett verminderde de uitstoot van broeikasgassen al met 38% tussen 2010 en 2020

De strategische Klimaatroutekaart 2030 toont de broeikasgasreductiedoelstellingen en duurzame stappen die Tarkett zet om de uitstoot te verkleinen. Daarbij biedt het de gehele waardeketen houvast waar het bedrijf zich nu bevindt en waar het in de toekomst wil zijn op basis van drie toepassingsgebieden. De broeikasgasuitstoot verminderen als gevolg van de eigen activiteiten (scope 1) en de aangekochte ‘groene’ energie die wordt gebruikt in fabrieken (scope 2). Daarnaast is de verduurzaming ook van toepassing op de rest van de waardeketen, van leveranciers tot eindklanten (scope 3). Tarkett verminderde de uitstoot van broeikasgassen al met 38% tussen 2010 en 2020 (scope 1 en 2).

De SBTi evalueert en erkent de broeikasgasreductiedoelstellingen van Tarkett

De onafhankelijke organisatie Science Based Targets initiative (SBTi) evalueert en erkent de broeikasgasreductiedoelstellingen van Tarkett. De SBTi is een partnerschap tussen het CDP (Carbon Disclosure Project), het Global Compact van de Verenigde Naties, het World Resources Institute (WRI) en het World Wide Fund for Nature (WWF). Met als doel de planeet binnen haar mondiale koolstofbudget te houden, om zo de wereldwijde temperatuurstijgingen en de gevolgen van klimaatverandering te beperken.

“We werken nauw samen met de SBTi om CO2-neutraal te zijn tegen 2050. De Klimaatroutekaart beschouwen we als een win-winsituatie voor de hele waardeketen, om zowel de eigen uitstoot van broeikasgassen als die van onze klanten te verminderen. We dragen verantwoordelijkheid om verandering teweeg te brengen in onze branche. Al onze stakeholders moeten hier samen met ons aan bijdragen, zodat we snel vooruitgang kunnen boeken", aldus Arnaud Marquis, Chief Sustainability and Innovation Officer bij Tarkett.

De behoefte aan nieuwe ruwe grondstoffen wordt minder groot

Tarkett kreeg onlangs de score B van het CDP, een non-profitorganisatie die ‘s werelds toonaangevende platform voor milieuvermelding beheert. Dit is het op één na hoogste niveau dat een bedrijf kan bereiken voor klimaatprestaties. De reductie van broeikasgassen wordt gerealiseerd door een hogere energie-efficiëntie in productiefaciliteiten, de inkoop van hernieuwbare energie en eco-design producten, waarvoor Tarkett hoogwaardige materialen gebruikt met een lage CO2-voetafdruk. Deze aanpak op basis van Cradle to Cradle®-principes vermindert de behoefte aan nieuwe ruwe grondstoffen en verkleint tegelijkertijd de CO2-voetafdruk van het hele bedrijf.

Circular Selection

De Circular Selection benadrukt de principes achter de overstap van Tarkett naar een circulaire economie – door ontwerpen te maken zonder afval en vervuiling, producten en materialen te hergebruiken en natuurlijke systemen te regenereren. Tarkett heeft het aanbod van duurzame vloeren gemakkelijk gemaakt door de duurzame helden samen te brengen in één uitgebreide collectie. Tarkett streeft ernaar deze aanpak uit te breiden naar andere collecties, omdat het bedrijf voortdurend nieuwe recycletechnologieën en terugnamesystemen wil proberen te implementeren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven