Handvaten om zelf te verduurzamen
Hoe kun je zelf verduurzamen? Die vraag stond centraal 9 november tijdens ISS Innovation & Sustainability Day met onder meer een gevarieerd sprekerprogramma en een Sustainability Game.
De tweede editie van de ISS Innovation & Sustainability Day vond plaats in de volledig circulaire eventlocatie C-Bèta in Hoofddorp. Dit event voor klanten, businesspartners en collega’s van ISS stond volledig in het teken van innovatie en duurzaamheid en ging in op relevante onderwerpen als data en technologie, duurzaamheid, bouw- en gebouwinnovatie en duurzame stadslogistiek. Ook kregen de deelnemers tips over hoe zij zelf duurzamer kunnen leven.
Naast een gevarieerd sprekersprogramma namen de aanwezigen deel aan een Sustainability game en konden zij kennismaken met innovatieve en duurzame producten of diensten van exposanten die rond de spreekruimtes in C-Bèta stonden opgesteld.
Verborgen impact
Na het openingswoord van Edu Peek, CEO van ISS, die het belang van innovatie en duurzaamheid in de facilitaire branche benadrukte, hield keynotespreker Babette Porcelijn (foto), van Think Big Act Now, een vurig betoog over effectief verduurzamen en welke bijdrage wij daar op persoonsniveau al aan kunnen leveren. Zij richtte haar aandacht vooral op de verborgen impact op het milieu van de fabricage van producten. De huidige maatregelen voor CO2-reductie zijn vooral gericht op de eindfase van het productieproces, dus het deel dat voor ons zichtbaar is, terwijl de verborgen impact vele malen groter is.
Zero-waste coffeecreamer en 3D-betonprinten
Daarna konden de deelnemers kiezen voor de lezing van Astrid van Santen van Natulatte, die in het kader van duurzaamheid sprak over zero-waste plantaardige koffiecreamer of voor een lezing van Marco Vonk van Saint-Gobain over het innovatieve 3D-betonprinten. Als aansprekend voorbeeld noemde hij de 3D-betongeprinte huizen van Project Milestone in de Eindhovense wijk Bosrijk.
Invloed van technologie
Na een interactieve Sustainability Game, waarbij de deelnemers in groepen aan de slag gingen om de CO2-uitstoot van hun denkbeeldige bedrijven zoveel mogelijk te reduceren, sprak Markus Sontheimer, Technology Chief van ISS, over de enorme impact die technologie op de facilitaire dienstverlening gaat krijgen.
Stadslogistiek
Als afsluiting van de inspirerende middag verzorgde Birgit Hendriks van Goederenhubs Nederland een presentatie over zero-emissie stadslogistiek. Goederenhubs Nederland bundelt goederenstromen en realiseert fijnmazige geconsolideerde logistiek in stedelijke gebieden. ISS werkt sinds kort als eerste partij in de facilitaire branche met deze organisatie.
Fotocredit: Rob van Hilten.
Een bordspel om een teamdynamiek te verbeteren
maandag 10 januari
Bjièn, aanbieder van oplossingen voor bewustwording en inclusie van neurodiversiteit voor bedrijven, lanceert vandaag ...
Oproep tot actie tijdens Sustainability Day
maandag 10 januari
Krachtig leiderschap essentieel voor sociale en ecologische verduurzaming: ISS organiseert Sustainability Day op 4 februari ...