Vijf vragen van Jitske Kramer over hybride werken

Vijf vragen van Jitske Kramer over hybride werken

Wat zijn de vijf belangrijkste vragen om met elkaar te beantwoorden in de zoektocht naar de juiste manier van hybride werken? Jitske Kramer zette ze op een rijtje.

Vraag 1: Crisisaanpak of transformatiereis?
Proberen we ‘terug te keren naar normaal’ of zien we dit als buitenkans voor blijvende verandering?

Vraag 2: Hoe hybride willen we gaan?
Er zijn verschillende niveaus van hybride werken. Gaan we online kantoortje spelen? Gaan we locatie-onafhankelijk werken met behulp van techniek? Gaan we écht asynchroon samenwerken?

Vraag 3: Welke herinneringen hebben we gemaakt?
Hybride werken biedt ook kansen op memorabele momenten. Welke geweldige herinneringen heb je afgelopen maand gemaakt? En hoe kun je dat blijven doen, ook/juist als je hybride gaat werken?

Vraag 4: Hoe goed ben jij met onzekerheid?
Het ontwikkelen van hybride werkprocessen is chaotisch, onzeker, spannend en zoekend. Hoe goed functioneer jij in onzekerheid? Hoe vind je daar zekerheid in?

Vraag 5: Hoe ga jij om met nieuwe vrijheid?
Hybride werken kan je meer ruimte geven. Meer vrijheid. Hoe ga je daarmee om en hoe faciliteer je die ruimte bij anderen?

De vragen zijn te gebruiken binnen een team of in een vergadering. Vervolgens kan gekeken worden naar de samenhang of diversiteit in antwoorden.

Jitske Kramer schreef dit jaar ‘Het werk heeft het gebouw verlaten’. Michel Pan, expert bij Smart WorkPlace, schreef daarover een recensie in de achtste editie van Smart WorkPlace magazine. Lees hier de recensie.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven