Eerste Europese Accelerator Programma voor ‘Carbon Removal’ gelanceerd
Het eerste Europese Accelerator Programma voor startups die zich richten op het verwijderen van CO2 uit de atmosfeer is van start. TU Delft is betrokken als partner. Aanmelding kan tot 1 september 2021.
De Carbon Removal Accelerator biedt hulp aan startups die zich in de vroege fase bevinden. Het programma is gericht op het versnellen van startups die zich bezig houden met natuurlijke, hybride of technologische oplossingen om CO2 uit de lucht te halen.
Klimaatneutraal in 2050
Het verwijderen van CO2 uit de lucht, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van de Europese Unie (EU) om klimaatneutraal te zijn in 2050. Alleen beperking van de CO2 uitstoot, zal naar verwachting niet snel genoeg voldoende effect teweeg brengen. EIT-Climate-Kic, een door de EU gesponsord initiatief dat zich richt op kennisdeling en het verbinden van de juiste partners om klimaatverandering op een innovatieve manier tegen te gaan, is een van de financiers van het accelerator programma.
Paul Althuis, Directeur TU Delft Innovation & Impact Centre: “Voor het eerst is er een Europees accelerator programma gelanceerd dat zich volledig richt op startups die werken aan revolutionaire CO2 oplossingen. Als TU Delft zijn wij trots met onze kennis en netwerk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze veelbelovende innovaties die daadwerkelijk impact kunnen maken in de aanpak van klimaatverandering.”
Aanmelding voor 1 september
Wie deelneemt aan het programma doorloopt in een jaar drie fases waarin kennisdeling, businesscoaching en het meten en optimaliseren van de daadwerkelijk impact die de innovatie kan gaan maken, centraal staan. De deelnemende startups kunnen tot €25.000 aan financiering ontvangen wanneer zij uitgenodigd worden en voldoen aan de criteria om deel te nemen. Startups uit heel Europa die innovatieve oplossingen bieden voor CO2 verwijdering, worden opgeroepen zich voor 1 september 2021 aan te melden.
Het programma wordt geleid door ETH Zürich. De TU Delft is betrokken als partner. Andere partners zijn Climate-KIC, Munich Re en ERGO Group, Project Together en ClimateWorks Foundation.
De onderschatte waarde van vergaderingen
dinsdag 19 december
Vergaderingen zijn veel meer dan momenten van overleg: ze vormen een spiegel van de cultuur binnen jouw organisatie. In ...
Duurzaam aanbesteden in de facilitaire sector: het kan!
dinsdag 19 december
We hebben de mond vol over duurzaamheid. In de praktijk blijkt duurzaam opereren een stuk weerbarstiger, concluderen deelnemers ...