Start van de duurzame transformatie van Sweco's werkomgeving in De Bilt

<span class='break-words          tvm-parent-container'><span dir='ltr'>Start van de duurzame transformatie van Sweco's werkomgeving in De Bilt</span></span>

Het vernieuwen, verduurzamen en refurbishen van bestaande kantoren is een belangrijk onderwerp. Ook Architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco pakt hun kantoorgebouwen aan.

Transformatie

Sweco is gestart met de transformatie van de werkomgeving op hun locatie in De Bilt. Sweco werkt het komende anderhalf jaar met Hal2 Interieurontwerp samen aan een vernieuwd kantoor van 8000 m², dat in verschillende fases wordt aangepakt. Het doel is om een inspirerende en diverse werkomgeving te creëren, waarbij duurzaamheid en hergebruik centraal staan. Ook zetten ze in op het verbeteren van de gebouworiëntatie.

Uniek en circulair

SWP Expert Kitty Sluisman werkt vanuit Sweco mee aan het projectteam. Wat dit project uniek maakt, is de slimme zonering die ze toepassen. Deze zorgt voor een heldere oriëntatie in het gebouw en optimaliseert het gebruik van de verschillende ruimtes. De nieuwe werkomgeving biedt een diversiteit aan werkplekken die naadloos aansluiten bij de behoeften van de gebruikers, terwijl verschillende ontmoetingszones ruimte bieden voor ontspanning en spontane ontmoetingen. Verder omvat het ontwerp een overleg-HUB waar overleggen en samenwerken centraal staan.

Hal2 Interieurontwerp en Sweco delen de ambitie om het kantoor zoveel mogelijk circulair te verbouwen. Zo benutten ze het huidige gebouw als een waardevolle materialenbank. Bouwkundige elementen zoals vloeren, systeemwanden en plafonds worden zorgvuldig gedemonteerd en hergebruikt, en bij het meubilair kijken we niet alleen naar esthetiek, maar vooral naar levensduur. Waar mogelijk wordt bestaand meubilair refurbished, zodat het weer jaren meekan en perfect aansluit bij de nieuwe werkomgeving.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Kitty  Sluisman

Kitty Sluisman

Manager Facilitair, Sweco Nederland B.V.

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven