FMXXL voert bouwdirectie voor het nieuwe thuis van SC Cambuur

FMXXL voert bouwdirectie voor het nieuwe thuis van SC Cambuur

Een duurzame en gezonde werkplek voor spelers en medewerkers, dat is het nieuwe stadion van SC Cambuur. FMXXL hielp mee en vertelt er in dit artikel alles over.

Afgelopen weekend was het zover, SC Cambuur trapte het seizoen af vanuit het nieuwe stadion. De uitdaging? Een nieuw voetbalstadion bouwen voor iedereen die de Leeuwarder voetbalclub SC Cambuur een warm hart toedraagt. Een thuisbasis midden in het Elfstedenpark, dat recht doet aan de historie van deze volksclub en voldoende ruimte biedt voor de ambities van de club. Een thuis waar uiteenlopende mensen graag zijn en zich thuis voelen. 

Sport, onderwijs, ondernemerschap, ontmoeten en ontwikkelen; in het nieuwe Kooi Stadion komt alles samen. Hiermee vormt het een belangrijke impuls voor de regio Leeuwarden. En kon het rekenen op een grote mate van betrokkenheid en support van de gemeente Leeuwarden. FMXXL werd geselecteerd om vanuit extern toezicht de bouwdirectie te voeren richting de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen 2024/2025. 

Het is uiteraard de nieuwe werkplek van de spelers. Een nieuwe omgeving met de nieuwste technologieën qua grasmat, verlichting. Maar ook qua duurzaamheid. De ambities van een duurzaam stadion worden iedere keer weer waargemaakt. Voor de kantoren komen er kantoorwanden die uit een ander kantoor komen. De lamellen plafonds worden gemaakt door leerlingen van Firda, een school die ook in het stadion huisvest. De lamellen worden gemaakt van pallets waar bouwmaterialen op aangeleverd worden. Zo is het project duurzaam en toekomstbestendig.

Teamwork 

De toekenning van deze belangrijke rol geeft aan dat SC Cambuur alle vertrouwen had in de expertise en toewijding van FMXXL om dit ambitieuze project tot een succes te maken. En dát binnen een uitdagende deadline en met een ambitieuze planning. Samen met bouwpartners Van Wijnen, ITBB, Pranger-Rosier en P. de Vries, die door Cambuur al eerder aangesteld waren voor de afbouw, werd de klus geklaard. Een mooi voorbeeld van teamwork. 

"De toevoeging van SC Cambuur aan ons klantportfolio is echt een mijlpaal voor ons als organisatie en als team", aldus Simon Huismans (oprichter en eigenaar FMXXL).

Supporter van 

Als facilitair supporter staat FMXXL regelmatig in de voorhoede bij (her)huisvestingsvraagstukken. Denken in kansen, werken aan oplossingen. Niet afwachten, maar aanvallen. Als team. Géwoon doen en gewóón doen. Dat zit in het Friese karakter van dit facilitaire consultancybureau. 

Ze zijn fan van organisaties met een sociaal, maatschappelijk of dienstverlenend karakter. Denk hierbij aan organisaties als Menzis, Keramiekmuseum Princessehof, Firda, Nationale Opera & Ballet, Fries Museum en Natuurmuseum Fryslân, maar ook de KNVB staan op het CV van FMXXL. 

"Ons plan van aanpak vraagt om een andere mindset, een hybride vorm van samenwerken en buiten de lijntjes durven kleuren, maar levert wel het beste resultaat op", volgens Bert Kleijweg (Facilitair Consultant | Huisvestingsadviseur).

De rol van 

De afgelopen maanden hebben Simon Huismans en Bert Kleijweg (FMXXL) samen met alle andere partners hard gewerkt om vanaf de eerste thuiswedstrijd te kunnen voetballen in het Kooistadion. Er was een slim plan van aanpak opgesteld om binnen begroting en kaders om tot realisatie te komen. Verder was er een pragmatische, integrale planning opgesteld, die door alle bouwpartners omarmd werd.

"Met onze bouwpartners hebben we alles op alles gezet om in augustus de bal op de nieuwe stip te leggen en te kunnen voetballen. Natuurlijk was het uitdagend, maar ik had er alle vertrouwen in dat ons dit samen ging lukken. Uiteraard nog niet alle voorzieningen helemaal klaar. Hiervoor hebben we met z’n allen simpelweg meer tijd nodig om tot het afwerkingsniveau te komen zoals we dat in de plannen beschreven hebben", licht Huismans toe.

En nu is het tijd om verder te focussen op de directievoering en aansturing van de bouwpartners om samen naar de oplevering van het totale eindresultaat te werken. Op naar veel mooie sportieve prestaties.

"We zijn vereerd om deze cruciale rol richting het nieuwe Kooi Stadion van SC Cambuur te spelen. Sport, onderwijs, ontmoeten, ondernemerschap en ontwikkeling samen te brengen en te mogen faciliteren. Wij hopen een faciliteit op te leveren waar herinneringen worden gemaakt, dromen worden gerealiseerd en sportieve prestaties worden gevierd’.  Met deze uitspraak sluit Huismans doortastend af."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven