Duurzame renovatie DNB van start
De Nederlandsche Bank contracteert Smart WorkPlace partner Strukton Worksphere voor de renovatie van haar hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam, waarbij verduurzamen en circulariteit een belangrijke rol spelen.
Na een energieke bouwteamfase, waaraan Strukton Worksphere vanaf 2019 deelneemt, is een kloppend technisch ontwerp tot stand gekomen. De renovatie geeft een duurzame verbeterslag van een technisch versleten gebouw. Goed onderhouden maar gedateerd, verdient het pand herstel naar zijn oorspronkelijke kwaliteiten. Na de verbouwing voldoet het gerevitaliseerde hoofdkantoor aan alle eisen van wet- en regelgeving én de duurzaamheid ambities van De Nederlandsche Bank (DNB). Strukton Worksphere won eerder de Europese tender en werkte in bouwteam samen met Mecanoo, Valstar Simonis, DGMR, Pieters Bouwtechniek, Stevens Van Dijck / Laanbroek Schoeman Adviseurs het ontwerp verder uit.
DNB en Strukton Worksphere tekenden op 16 december de aannemingsovereenkomst voor de renovatie. Na een reeds gemaakte start in de circulaire demontage, gaat Strukton Worksphere verder met de integrale realisatie van het pand. Het bedrijf gaat de realisatie van het markante pand uitvoeren: van demontage tot bouw, van constructie tot installatie en van terrein tot inrichting.
Open, duurzaam en toekomstbestendig
Het pand krijgt een eigentijdse en open uitstraling door de toepassing van veel glas. Daarnaast wordt in een deel van het pand een voor publiek toegankelijk ontmoetingscentrum gerealiseerd. Midden 2023 zal het resultaat voor de gebruikers, voor de stad Amsterdam, en voor alle Nederlanders, zichtbaar zijn.
Het gebouw wordt verduurzaamd – BREEAM Outstanding en WELL Platinum – zodat het vanaf 2023 aan alle wettelijke eisen op het gebied van klimaat en duurzaamheid voldoet. Aan de vergroening van het pand dragen onder andere bij: het vervangen van de gebouwinstallaties door duurzame en moderne technieken die het gebruikscomfort verhogen, lokaal opgewekte energie van onder andere zonnepanelen, toepassing van innovatieve gevelconcepten die de kwaliteiten van het bestaande pand in ere houden en verbeteren. Door inzet van duurzame systemen en circulair materiaalgebruik werkt Strukton Worksphere gezamenlijk met De Nederlandsche Bank aan een voorbeeldproject.
Digitaal en integraal
Rekening houdend met de wensen van de eindgebruikers en het bedrijfsproces van DNB zet Strukton Worksphere al haar expertise op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, bouwkunde, verduurzamen en digitaliseren in. De revitalisatie van het pand is geheel in BIM ontworpen. Ook de realisatie gaan we volledig BIM-gestuurd uitwerken, uitvoeren en opleveren. Dit geldt evenzo voor de beheer- en onderhoudsfase. In samenwerking met DNB en haar adviseurs draagt Strukton Worksphere zo bij aan een bedrijfszekere en prettige werkomgeving waarbij slimme keuzes op het gebied van verduurzaming zijn gemaakt.
Afbeelding: Artist impression van het gerenoveerde hoofdkantoor DNB (copyright DNB).
“Hybride werken draagt bij aan People, Planet, Profit”
maandag 24 januari
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd om bij de SWP Stand-Up bij IWG in Rotterdam de klokken gelijk te zetten en kennis te delen ...
Oplossingen voor compliance in gebouwonderhoud
maandag 17 januari
Voldoen aan wet- en regelgeving kan als gebouweigenaar of beheerder een complexe uitdaging zijn. In een webinar ontdek je ...