The Future of Healthy Work (5) – De jury: Walter Okhuijsen
De challenge ‘The Future of Healthy Work’ zoekt wie de grootste positieve impact maakt op de mentale en fysieke gezondheid op werk. Namens Strukton Worksphere zit Walter Okhuijsen in de jury.
Kun je in maximaal 50 woorden je functie en je werkzaamheden toelichten?
“Mijn functie is manager Business Development & Innovation. Samen met mijn team volgen we trends, marktontwikkelingen en klantbehoeftes. Op basis daarvan ontwikkelen we nieuwe producten en diensten waarmee we niet alleen nu, maar ook in de toekomst van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten.”
Wat is het belang van de challenge Future of Healthy Work?
“Er wordt vaak gesproken over gezonde gebouwen. Maar dat is natuurlijk een rare term. Een gebouw is niet gezond of ongezond, de mensen in de gebouwen zijn gezond of ongezond en het gebouw is daar van invloed op. Net als nog veel meer factoren. Dat is wat mij betreft ook de kern van de challenge: hoe zorgen we dat we de nieuwste oplossingen in de markt in beeld krijgen die bij kunnen dragen aan de gezondheid van mensen in hun werkomgeving.”
In hoeverre is dat belang toegenomen/gewijzigd onder invloed van de coronacrisis?
“Dit belang is alleen maar groter geworden, dat lijkt me duidelijk, maar misschien nog belangrijk; de bewustwording onder de mensen is groter geworden dat de werkplek van invloed is op je gezondheid. En dat je daar over na moet denken, samen met je werkgever, wat bij kan dragen aan de gezondheid en hoe je de gezondheidsrisico’s zo laag mogelijk houdt.”
Waar let je specifiek op bij de selectie, vanuit je bedrijfsachtergrond?
“Het nuttig effect. Wat draagt de innovatie daadwerkelijk bij aan de gezondheid? En de volwassenheid van het product of de dienst. Dit is van belang of het praktisch toe te passen is bij klanten.”
Waar let je op vanuit de bedrijfsoverstijgende achtergrond?
“Of er een ‘gamechanger’ tussen zit. Die zoek je eigenlijk. Welke innovatie kan het meeste impact maken?”
Hoe slaag je erin verschillende initiatieven met elkaar te vergelijken?
“Dat vind ik best lastig. De innovaties zijn over een heel breed terrein en daarnaast ook nog eens rijp en groen door elkaar heen. Vanuit mijn ervaring met startups en innovaties weet je wel waar je extra op moet letten. De filmpjes hielpen hier erg bij en bij de top 10 de interviews.”
Wat waren belangrijke criteria om tot een selectie te komen?
“In aanvulling op de vorige twee vragen; dat zit toch vaak in concreetheid van het product, de volwassenheid, het aantal klanten en toch ook wel gevoel; zie je het ze doen en gaat dit nu echt impact hebben?”
Wanneer is voor jou de challenge Future of Healthy Work een succes?
“Eigenlijk is die dat al; met al die mooie bedrijven die voorbij gekomen zijn en de mensen van de bedrijven die ik via de challenge heb leren kennen. Maar het belangrijkste is dat je met elkaar iets gaat doen. The proof of the pudding is in the eating. Daar zit het succes in. Mooie dingen doen waar alle betrokkenen beter van worden en wat echt iets toevoegt aan gezondheid op de werkplek.”
Lees ook de eerdere interviews met de juryleden Onno Willemse, Renske van der Heide en Arthur de Crook.
Basiscursus WorkPlace Management: “Naar een ecosysteem ...
zaterdag 25 november
Eindelijk was het zo ver: de eerste dag van de basiscursus WorkPlace Management. Op een treffende locatie: het Koning Willem ...
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...