Signify lanceert op maat gemaakte professionele 3D-geprinte hanglampen
Smart WorkPlace partner Signify gaat op maat gemaakte professionele 3D-geprinte hanglampen voor een circulaire economie maken. Het bedrijf wil 3D-printfabrieken oprichten in de VS, India en Indonesië.
Het bedrijf heeft deze zeer flexibele en duurzamere productiemethode geperfectioneerd door gebruik te maken van een 100% recyclebaar polycarbonaatmateriaal, waardoor hanglampen op maat kunnen worden ontworpen of aangepast aan de exacte behoeften van de klant en aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycleerd, met als doel de circulaire economie te ondersteunen.
De investering in 3D-printing illustreert het engagement van Signify om zijn klanten beter van dienst te zijn en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van het bedrijf en zijn klanten te verkleinen. Een typische 3D-geprinte armatuur (met uitzondering van elektronica en optiek) heeft een 47% lagere ecologische voetafdruk dan een conventioneel vervaardigde metalen armatuur. Bijna elk onderdeel kan worden hergebruikt of gerecycleerd, waardoor het concept van een circulaire economie wordt ondersteund.
“We zijn de eerste verlichtingsfabrikant die op industriële schaal 3D-geprinte armaturen produceert, waardoor we onze positie in de voorhoede van verlichting en duurzame innovatie versterken”, stelt Olivia Qiu, Chief Innovation Officer bij Signify. “Het printen van hanglampen biedt een flexibelere, snellere en milieuvriendelijkere manier van produceren. We kunnen nieuwe ontwerpen creëren of bestaande ontwerpen aanpassen, die snel aan de behoeften van de klant voldoen zonder grote investeringen en lange ontwikkelingscycli.”
“Klanten kunnen hun ideeën realiseren binnen enkele dagen in plaats van maanden en printen kost minder energie. Onze 3D-geprinte hanglampen hebben een lagere ecologische voetafdruk dan traditioneel vervaardigde metalen hanglampen. Ze wegen ook minder, waardoor we de CO2-uitstoot bij het transport met 35% kunnen verlagen. Door de productie dicht bij stedelijke gebieden te houden, verkleinen we de voetafdruk nog verder. En natuurlijk is LED-verlichting energiezuiniger dan conventionele verlichting.”
Uitbreidingsplannen
Signify heeft al een 3D-printfaciliteit in Maarheeze in Nederland. Hier wordt gestreefd naar een capaciteit tot 500 3D-printers van verschillende formaten met de mogelijkheid om (hang)lampen tot 60 cm hoogte en breedte te creëren. In januari 2020 zullen in Burlington, Massachusetts, VS, nieuwe 3D-printfaciliteiten van Signify operationeel zijn voor zowel de professionele als de consumentenmarkt. Extra faciliteiten in Noida, India en Jakarta, Indonesië, zullen snel volgen. Op al deze locaties zullen LED-lampen worden geïntegreerd in de hanglampen.
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...