Geen borrel meer op de VrijMiBo
Steeds meer bedrijven stoppen met het schenken van alcohol op de werkvloer. Werkgevers willen de gezondheid van hun personeel stimuleren.
De alcoholvrije zienswijze van Coöperatie VGZ en cateraar Sodexo was te lezen in de Telegraaf. "Steeds meer organisaties verzoeken om alcoholvrije borrels, vooral de grotere corporaties" – David van Stijn, manager marketing & communication bij Sodexo.
Gezondheid en veiligheid
David geeft als belangrijke redenen de gezondheid en veiligheid. "Na een borrel moeten medewerkers nog naar huis, vaak met de auto. Het is dan veiliger om niet te drinken." Sodexo heeft zelf al jaren geen alcohol meer, met extra aandacht aan de hapjes en drankjes bevalt dat prima, geeft David aan. Bij Coöperatie VGZ zijn ook alle borrels alcoholvrij. Jascha Hagendoorn van VGZ geeft in gesprek met de Telegraaf aan dat alleen alcoholvrij bier en wijn wordt geschonken: "Wij zijn een zorgverzekeraar en willen zelf ook de gezondste organisatie zijn. Daar past geen alcohol bij."
Drinken het nieuwe roken
ArboNed raad aan bij feestjes alcoholvrije bieren en wijn te schenken, ook mocktails zijn in opkomst tijdens de borrel. Er zijn meer organisaties waar drinken het nieuwe roken is geworden. Zo is ook TU Delft strikt over alcoholgebruik: voor vijf uur 's middags mag er geen druppel worden geschonken op de campus. Studenten en medewerkers mogen geen sterke drank bij zich hebben, zo volgt de universiteit aanbevelingen uit het preventieakkoord.
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...