Gezonde werkomgeving voor faculteit
De nieuwe werkomgeving van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is gericht op gezondheid en werkplezier. Voor de indeling zijn de principes van activiteit-gerelateerd werken aangehouden.
Door middel van een gelaagd overlegmodel met artsen, onderzoekers en studenten, het ontwerpteam en het projectteam is er in korte tijd een breed gedragen ontwerp ontwikkeld. Dit heeft ook een versnelling van gerelateerde projecten op het gebied van papierloos werken, hybride online werken en samenwerking mogelijk gemaakt.
Inspirerende werkomgeving
De nieuwe werkomgeving is er om optimaal te presteren. Intensief werken en (samen of alleen) ontspannen gaan hier hand in hand, in een omgeving waar tot in detail aandacht is besteed aan de liefde die iedereen hier voelt voor de dieren. Kostbare relikwieën hebben een mooi plekje gekregen in speciaal ontworpen vitrines, wandprints en speciaal ontworpen akoestisch dempende materialen zijn alom vormgegeven met verwijzingen naar de natuur. Met behulp van parametrisch ontwerp zijn plafonds ontworpen met organische dimensies.
Samenwerken en inspireren
De werkomgeving is ingedeeld volgens de principes van activiteit-gerelateerd werken. Er is een uitgebreide variëteit aan werkplekken van omvang en functie waar een grote diversiteit aan overlegvormen en werkactiviteiten kunnen plaatsvinden. De kantoren nodigen uit tot samenwerken en inspireren door de gecreëerde thematische sfeer die het geliefde vakgebied weerspiegelt.
Beeld via: EGM architecten, copyright Stijn Poelstra
Column: Nog maar 80 uur per week naar werk?
zondag 3 december
Een opvallende ontwikkeling: Medewerkers van JP Morgan gaan nog 'maar' 80 uur per week naar werk. Nick Lettink, Directeur ...
Zo ziet het perspectief van de cateraar eruit
zondag 3 december
Je selectie van de cateraar is van grote invloed op de medewerkerstevredenheid en het succes van het werkplekconcept. Het ...