WorkPlace Inside #15: Jamie Douw
Jamie Douw is Adviseur Facilitair & Huisvesting bij Rever Interieurprojecten. In deze editie van WorkPlace Inside vertelt Jamie hoe Facility Managment en koken niet ver van elkaar verwijderd zijn.
Samen met de tuin, is de keuken mijn favoriete plekje in huis waar behoorlijk wat uurtjes per week worden gespendeerd.
Studie
Al tijdens mijn studie Facility Management was huisvesting een van de onderwerpen waar ik enorm veel energie van kreeg. Vooral de toegevoegde waarde die huisvesting kan hebben voor zowel het individu als een organisatie. Zodoende heb ik mij daar verder in gespecialiseerd door mijn minor in huisvesting/real estate te doen. Daarna wilde ik hoe dan ook op dit onderwerp afstuderen en waar kan dat nou beter dan bij Rever. Na mijn afstuderen begon ik daar als Adviseur Facilitair & Huisvesting, een nieuwe functie binnen Rever. Bij Rever kreeg ik de kans om te gaan pionieren over hoe we een nog betere partner voor onze opdrachtgever konden worden op het gebied van facilitair-gerelateerde huisvestingszaken en daarin een strategisch sparringpartner konden worden. Inmiddels zijn we bijna 4.5 jaar verder en durf ik wel te stellen dat we daarin enorme stappen hebben gemaakt, iets waar ik heel trots op ben.
Mensen kennen mij als een ambitieus en sociaal persoon, en af en toe een beetje een flapuit. Wat mijn werk leuk maakt is het dagelijks bezig zijn met veelomvattende en complexe huisvestingsvraagstukken. En dat te combineren met de verschillende ontwikkelingen als het gaat om bijv. duurzaamheid, war on talent en de zoektocht naar dé nieuwe werkvorm.
Eten & Drinken
Vorig jaar zijn mijn vriend en ik samen gaan wonen in onze spiksplinternieuwe nieuwbouwwoning in Rosmalen (naast Den Bosch). Ik ben een groot Den Bosch-liefhebber, ik vind dat echt een heerlijke stad. Ondanks dat ik dus nu een import-Brabander ben geworden, voelde dit direct als thuis. Misschien ook omdat er een enorme Bourgondiër in mij schuilt, die intens gelukkig wordt van lekker eten & drinken. En dat kun je heel goed in Den Bosch!
Samen met de tuin, is de keuken mijn favoriete plekje in huis waar behoorlijk wat uurtjes per week worden gespendeerd. Het sociale dier in mij nodigt het liefst ieder weekend vrienden/familie uit om te komen eten of borrelen. Dan vind ik het leuk om uren in de keuken te staan en nieuwe dingen te proberen of een van mijn signature dishes te maken.
Durven proberen
Bij koken draait het om geduld, durven proberen en de juiste smaken en ingrediënten bij elkaar zoeken. Maar daarnaast ook blijven verbeteren om het recept nóg beter te maken. (Deze recepten deel ik overigens graag.) Datzelfde geldt eigenlijk voor mijn werk. Ook daarin ben ik continu op zoek naar hoe we onze dienstverlening kunnen uitbreiden en verbeteren, welke innovaties we kunnen toevoegen aan onze diensten. En daarnaast vind ik het heel tof om bij onze opdrachtgevers in de verschillende keukens te kijken. Maar ook, zoals smaken combineren bij koken, de juiste mensen bij elkaar aan tafel weten te krijgen bij mijn/onze opdrachtgevers en hun behoeftes op een juiste manier weten te ‘mixen’/vertalen.
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...
Mr.Green opent innovatief kantoorconcept in Zwolle
dinsdag 21 november
Met het nieuwe concept verhelpt Mr.Green verborgen leegstand met behulp van flexibele plug-and-play werkruimtes. De nieuwe ...