Stem het gebouw af op de gebruiker

Stem het gebouw af op de gebruiker

Wisselingen in regelgeving en vereisten zijn een uitdaging waar iedereen in vastgoed mee te maken krijgt. Tijdens de Round Table 'Duurzaamheid' vertelt Hairo van den Berg over zijn ervaringen.

Hairo van den Berg, adviseur Duurzaamheid bij Centrum voor Facilitaire Dienstverlening van de Belastingdienst, herkent de onvoorspelbaarheid. “Wat mensen willen en hoe ze willen werken, verandert continu. Nu werken we op ontmoetingspleinen en over tien jaar willen we weer meer individuele werkplekken. Duurzaamheid is ook een pand flexibel kunnen inrichten en kijken naar sociale duurzaamheid.”

Afstemmen op de gebruiker

Dat er geluisterd wordt naar de wensen van de medewerkers en dat hen meenemen cruciaal is om het gebouw straks goed te gebruiken. Voor Van den Berg is dit niet meer dan vanzelfsprekend. “Wij betrekken medewerkers bij de inrichting. Hoe werk jij, hoe wil je dat je kantoor eruitziet, hoe ziet je dag eruit met je team? Dan zijn mensen uiteindelijk ook trots op hun werkplek, die we circulair inrichten.” Als je het gebouw en de omgeving afstemt op de wensen van de gebruiker, dan ontstaat er meer betrokkenheid. “Maar ook eigenaarschap en een beetje liefde voor hetgeen waar je mee te maken hebt. Die liefde voor het pand waarin je werkt, maakt alles mooier”

Communiceren met de gebruiker

Van den Berg weet dat er veel mogelijk is om een werkplek gebruikersspecifiek in te richten. “De techniek gaat ons daarin wel helpen. Zo zijn we momenteel aan het experimenteren met verdiepingen inrichten op ‘rust’, ‘ruis’ en ‘rumoer’. Gebruikers kiezen hun werkplek hier gericht op hun taak. De flexibiliteit van een pand wordt in elk geval steeds belangrijker.” Om de gebruiker mee te krijgen in deze ontwikkelingen is communicatie belangrijk. “Goed vertellen en een pand door blijven ontwikkelen. Daardoor blijft het in leven en houd je het toekomstbestendig. We moeten met elkaar blijven kijken waar de behoeften liggen. Volgens mij creëer je dan iets moois.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven